Hjem Nyheter Europa Kvinnelig syklist nektet å hedre seirende transe – kalles «dårlig taper»

Kvinnelig syklist nektet å hedre seirende transe – kalles «dårlig taper»

4

SPORT Den kvinnelige syklisten Dawn Orwick nektet å hedre kjønnsbytteren Rachel McKinnon som vant et sykkelløp for kvinner. Nå hånes hun av McKinnon, som kaller henne «dårlig taper».

Kjønnsbytteren Rachel McKinnon til venstre sammen med sine kvinnelige konkurrenter. Foto: AFP / Getty Images

Frihetskamp har tidligere rapportert om en ny sportstrend, nemlig at menn som har «byttet kjønn» nå ofte vinner gullmedalje i konkurranser for kvinner.

For ett år siden tok kjønnsbytteren Rachel McKinnon hjem gullmedaljen i konkurransen UCI Masters Track Cycling World Championships i Los Angeles, hvilket ble kritisert av deltakere som påpekte at McKinnon på grunn av sin mannlige kroppbygning har en urettferdig fordel mot sine kvinnelige konkurrenter.

Nå har det skjedd igjen. I forrige helg vant McKinnon gull i Masters Track World Championships i Manchester. Da prisene senere skulle deles ut nektet sølvvinneren, kvinnen Dawn Orwick, å røre ved vinneren.

I stedet for å holde rundt McKinnon holdt Orwick hånden bak sin egen rygg, og McKinnon velger nå å håne henne og kalle henne «dårlig taper».

– Sølvvinneren tok avstand og holdt hånden bak ryggen, sier McKinnon.

– Dette viser at hun er en dårlig taper.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

«Harmonien» i LHBT-leiren er brutt, og homoene + lesbene er IKKE lenger vennlig stemt mot transene, som i dette tilfellet(fra mann til kvinne), har ført til at NORMALE kvinner ikke lenger kan konkurrere med «kvinner» som har transet fra menn. En mann – og en kvinne – beholder selvsagt sin BIOLOGISKE anatomi, inkl. muskelmasse og benbygning, osv. Det er selvsagt til å le av, men kvinnene, som har applaudert denne utviklingen, har seg selv å takke for det som nå skjer.

Steinar
Steinar
2 år siden

Ja, det er kanskje forskjell på kvinner og menn…
Skjønner godt kvinnene blir forbannet over at menn som later som om de er kvinner begynner å utkonkurrere kvinnene i kvinneidrett.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Ikke mye rettferdig nei.

Hadde ikke ville tatt i det ekle vesenet selv

Hanne
Hanne
2 år siden

Forstår godt at kvinnen føler seg urettferdig behandlet. Og hun er absolutt ikke en dårlig taper. Selv om vedkommende har skiftet kjønn, betyr det ikke at vedkommende kan beregnes som en kvinne for det.