Hjem Nyheter Norge Kvinner i militæret senker stridsevnen, påpeker norsk oberstløytnant

Kvinner i militæret senker stridsevnen, påpeker norsk oberstløytnant

14

FORSVAR Løgnpressen er i harnisk etter en norsk oberstløytnant på et internett-forum påpekte at kvinner i militæret medfører redusert stridsevne.

Det var oberstløytnant Harald Høiback som på Forsvarets Forum skrev at den økte rekrutteringen av kvinner til det norske militæret, reduserte stridsevnen. På forumet skrev han blant annet:

Væpnet strid og kamphandlinger kan også være en særdeles kraftkrevende utholdenhetsaktivitet. Det kan kreve sin mann å skyte seg ut av et flere timer langt bakhold. En kampavdelings stridsevne vil derfor synke om man rekrutterer veltrente kvinner på bekostning av veltrente menn.

Da NRK konfronterte Høiback med forum-innlegget stod han på sitt, men understreket at han ikke hadde noe imot at kvinner ble rekruttert til Forsvaret, men bare de skarpeste avdelingene.

– Jeg er ikke mot kvinner i forsvaret på noe vis, men jeg sier at hvis vi dytter veldig mange kvinner inn i kampavdelingene, så vil den fysiske kapasiteten som fremdeles er relevant i kampsituasjoner falle, sier Høiback.

Imot reduserte krav for kvinner

At man senker kravene for kvinner, noe man har gjort ved flere avdelinger, er noe Høiback er sterkt imot – og som han mener bidrar til å redusere stridsevnen.

– Må man senke kravene for å få inn flere kvinner i Forsvaret, så er jeg skeptisk. Kvinner skal være hjertelig velkomne, men da må de være gode nok, sier han.

Høiback la også til at menn generelt er fysisk sterkere enn kvinner, og derfor bedre rustet for strid, og tok opp eksempler hvor kvinner potensielt ikke kan være sterke nok til å utføre det samme som en mann kan.

– Alt i alt ser man at det å ha kvinner i fremste linje finner man nesten ikke i noe samfunn i noe tidsepoke. Det tror jeg det er gode grunner til, sier Høiback til Dagsnytt 18 på NRK P2.

Nina Rones ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) mener Høibacks uttalelser baserer seg på «myter» og mener strid ikke bare handler om fysikk. Som eksempler på områder hvor kvinner kan være bedre rustet enn menn, nevner hun blant annet organisering og kommunikasjonsutstyr.

Kilde:
Kvinner i Forsvaret svekker Norges stridsevne

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
14 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
NordenSkjold
NordenSkjold
5 år siden

Det hårsåre feminist-regimet Norge tåler ikke berettiget kritikk som dette.

Thule
Thule
5 år siden

De kommer til å angre når det er for sent. Alle barnløse kvinner som valgte bort familieliv til fordel for noe annet, om det er militær eller annen karriære, ender opp bitre og deprimerte når de i midten eller slutten av 30 årene har passert sin fruktbarhet. Når disse giftige hekser ser et ungt, nordisk par med barnevogn skyter det lyn og torden ut av øynene deres. Når det gjelder batikkhekser og andre kjerringer som promoterer masseinnvandring er den beste måten å ta hevn på å få så mange nordiske barn som mulig, så de kan få se hva de… Les mer »

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Oberstløytnant Høiback har selvsagt rett, i fysisk og kanskje psykisk forstand. Kvinner har i gjennomsnitt 40-60% av menns fysiske kapasitet med samme treningsregime, og vi vet at kvinner i større grad ligger under for psykiske plager som angst og depresjon. Noe av forskjellen kan utlignes med moderne våpen og organisering, men ellers er det vel bare såkalte amazoner, som trolig er et fantasiprodukt, slik som et samfunn av kannibaler, som har gitt opphav til forestillingen at kvinner har samme eller større stridsevne som menn. Dette moderne fenomenet at kvinner er «like gode som menn» på alle områder vil koste oss… Les mer »

Limmy
Limmy
Svar til  Proverbs 26:11
5 år siden

Ikke vær så sikker på det. Dagens utstyr gjør at fysisk styrke blir mindre viktig og damer er rå på organisering.

Blodorm
Blodorm
Svar til  Limmy
5 år siden

Du tror kanskje et moderne gevær veier 50 gram? Du tror ikke at dagens utstyr veier noe som helst? Om noe som helst så gjør dagens utstyr at fysisk styrke er viktigere enn før.

Limmy
Limmy
Svar til  Blodorm
5 år siden

Jeg tror også at damer ikke klarer å løfte mere enn 50 gram.

Blodorm
Blodorm
Svar til  Limmy
5 år siden

Jeg skjønner at jeg må forenkle det for deg. Limmy, om «dagens utstyr» gjør det enklere for kvinners deltakelse i kampavdelingene, tror du ikke at det samme utstyret også gjør det enklere for mennene? Om «dagens utstyr» er lettere å bære, så kan fortsatt menn bære mer.

Limmy
Limmy
Svar til  Blodorm
5 år siden

Jeg ser ikke hva det har med saken å gjøre

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Proverbs 26:11
5 år siden

Tillegg; selvsagt har kvinner en plass i det militære. Tradisjonelt i sanitet, samband, administrasjon, kjøkken, som sjåfører.. Kort sagt i mange IKKE-stridende funksjoner. Kvinner skal ikke stå i fremste rekke, i kamp og forsvar, det er mannens plass. Kvinners hovedoppgave er å bære frem barn, ta vare på dem og sørge for et trygt hjem, mens mannens tradisjonelle oppgave var og er å forsørge og beskytte. Dessverre har (((moderniteten))) fortalt kvinner at det er mye morsommere å gå inn på mannens domene, «realisere seg selv», og forsake kvinners viktigste oppgave, for nasjon og folk.

trackback
5 år siden

[…] Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net. […]

Thule
Thule
5 år siden

Hitlers tale om kvinners rolle: https://www.youtube.com/watch?v=zRlfbUr852o Denne talen har ikke inngått i etterkrigstidens anti-tyske propaganda-apparat. Ikke en eneste av Hitlers taler er gjengitt ordrett, for da ville befolkningen sett hva han faktisk mente, og hva NS faktisk er for noe. Derfor var det nødvendig og klippe og lime, ta ut av kontekts og manipulere til den ønskede effekten var oppnådd, slik at man kunne underbygge løgnene mot Tyskland. Om kvinnene i Bund Deutscher Mädel hadde visst hvordan kvinner i dag blir degradert og mishandlet på alle mulige måter ville det gått kaldt nedover ryggen på dem. Kvinnen i NS Tyskland… Les mer »

Limmy
Limmy
Svar til  Thule
5 år siden

Bonden tar godt vare på avlssauene

King Leonidas
King Leonidas
Svar til  Thule
5 år siden

https://www.youtube.com/watch?v=ZoPyi7yGjSo samme tale, men jeg er enig i hva impartial truth skriver under videon

Steinar
Steinar
5 år siden

Generelt sett er kvinner bedre enn menn i noe, mens menn er bedre enn kvinner i andre ting. Realiteten sårer kanskje de overfølsomme, men slik er nå naturen. Alt her i verden er da for faen ikke likt.