Hjem Nyheter Kypros vil ha slutt på asylsøknader fra illegale migranter

Kypros vil ha slutt på asylsøknader fra illegale migranter

0

KYPROS Masseinnvandringen av illegale migranter har vært en enorm belastning for Kypros. Nå vil regjeringen nekte å ta imot asylsøknader.

Kypros har den siste tiden blitt hardt rammet av den orkestrerte masseinnvandringen, noe regjeringen på Kypros også anklager Tyrkia for å ha medvirket til ved å bevisst sende illegale migranter til Kypros via den tyrkisk-okkuperte delen av øya.

Marios Pelekanos, regjeringens talsmann, forteller at det i løpet av årets første 10 måneder ankom 10 868 illegale migranter til Kypros, hvorav 9 270 krysset øyas grense mot Tyrkia.

Ifølge Pelekanos har den illegale innvandringen økt med 38 prosent i år, sammenlignet med fjoråret. Kypros mottar nå flest asylsøkere av alle EU-land målt i forhold til sin befolkning.

Pelekanos forteller at regjeringen ønsker å avslå asylsøknader fra illegale migranter og påpeker at masseinnvandringen har vært en enorm belastning, derav store «demografiske endringer» og «akutte sosioøkonomiske effekter».

– En forespørsel vil bli sendt til EU-kommisjonen om å iverksette tiltak til fordel for Republikken Kypros, inkludert å gi oss rett til å avslå asylsøknader fra personer som kommer inn i landet ulovlig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg