Hjem Nyheter Norden Lærer døde på hardt koronarammet skole i Skellefteå

Lærer døde på hardt koronarammet skole i Skellefteå

3

SKELLEFTEÅ Kågeskolan i det hardt korona-rammede Skellefteå ble tvunget til å stenge etter at ti lærere ble smittet av korona. Nå har en av dem omkommet og ifølge en lokal lege for smittekontroll kan de fleste på skolen være smittet.

Storgatan i Kåge, Skellefteå kommune (foto: Wikipedia)

Grunnskolen i Kåge i Skellefteå kommune ble tidligere denne uken tvunget til å stenge fordi et stort antall lærere var hjemme og syke. Region Västerbotten valgte da å teste alt personale, og det viste seg at av de rundt 25 prøvesvarene som har kommet så langt, var 10 positive, melder Aftonbladet.

— Jeg synes at Kågeskolan skiller seg ut generelt, det har ikke vært noen skole med liknende problemer verken i fylket eller i landet. Det er en noe unik situasjon for denne skolen. En ganske stor porsjon uflaks tror jeg det er, sier smitteforebyggende lege Gunilla Persson fredag ettermiddag.

Persson tror de fleste på skolen har blitt smittet av Covid-19.

— Men med tanke på at det er så mange, så er det sannsynlig at de fleste er smittet på skolen, sier hun.

I tillegg rapporterte SVT Nyheter fredag at en 60 år gammel lærer ved skolen har dødd etter å ha blitt testet positiv for Covid-19. Hverken Gunilla Persson eller Kågeskolans skolesjef Anders Bergström ønsker å kommentere informasjonen, som imidlertid er bekreftet av en pårørende.

— Hendelsesforløpet gikk veldig raskt når det ble kritisk, og først etter avsluttet obduksjon ble dødsårsaken fastsatt, sier den pårørende til SVT.

Skellefteå er den kommunen som er hardest rammet av koronaviruset i Västerbotten og SVT konstaterer at det er den andre kommuneansatte som omkommer av viruset, da en kvinne i 50-årene som jobber for hjemmetjenesten i Skellefteå døde i forrige uke.

Les også:
Koronaviruset

3
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HanneTordHeimdal Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Heimdal
Heimdal

«En ganske stor porsjon uflaks tror jeg det er», sier smitteforebyggende lege Gunilla Persson
Klart det er «uflaks» for de som drabbes hardt og dør av o´store barmhjertige inkluderende leder og verdigrunnskomrade Stefan Løfvens ubestridelige masterhjernepolitikk og udiskuterbare geniale flokkimmunitetstaktikk…
Imens rammes eldre svensker hardt under hammeren og sigden til det sosialdemokratiske tyranniet, svensker har jo heller aldri eksistert eller inngår i bolsjevistmantraet «allas lika värde».

Tord
Tord

Myndighetene i Sverige har jo håndtert dette helt feil.

HRH

Den svenske regjeringen handlet altfor sent og derfor blir uskyldige mennesker rammet hardt av c19. Dette er svært trist.