Hjem Nyheter Norden Lærer fikk sparken etter å ha delt LHBTP-kritisk innlegg

Lærer fikk sparken etter å ha delt LHBTP-kritisk innlegg

3

YTRINGSFRIHET En lærer i Sverige har fått sparken fra en folkehøgskole etter å ha delt en artikkel om LHBTP-profiler som ble dømt for seksuelle overgrep på barn.

I en granskning som ble gjennomført av den kristne avisen Världen Idag for et par uker siden, kom det frem at flere personer med koblinger til Pride eller relaterte organisasjoner er blitt dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Lærer og pastor Franciscus Urban Sylvan, som i to år underviste i filosofi, etikk og ledelse ved Litorina folkehøgskole i Karlskrona, delte artikkelen på sin private Facebook-side.

Da han kom tilbake fra ferien i begynnelsen av august, ble han kalt inn til samtale med skolens rektor Agrita Martisone, noe som førte til at han måtte slutte i jobben.

Martisone hadde blant annet påpekt at artikkelen ikke stemte overens med skolens verdier.

– Jeg synes dette er veldig forferdelig, sier Sylvan om resonnementet, og fortsetter:

– Hele samfunnet vårt er såpass gjennomsyret av den nye tids ideologi at disse spørsmålene ikke lenger kan diskuteres. Det ble påstått at jeg skapte problemer på skolen gjennom å dele artikkelen. Jeg ble tvunget til å forlate min stilling.

Sylvan mener at dette er en alvorlig begrensning i hans ytringsfrihet som privatperson, en utvikling som har blitt fremhevet i flere artikler på Frihetskamp og i alternative medier. Sylvan advarer videre:

– Det har blitt begått grunnleggende feil. Og hvis du som innbygger i landet vårt begynner å tenke, så skjønner du sannsynligvis hvilken vei dette risikerer å gå. Hva får vi ikke lov til å mene neste gang? Tross alt er ytringsfriheten der for å beskytte det vi ikke ønsker å høre.

Sylvan har imidlertid bestemt seg for å ikke ta saken for retten, selv om han veldig godt kunne gjort det.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
2 år siden

Helt sykt hvordan disse pedofile blir beskyttet

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Så, hva rektor Agrita Martisone her mener, er at pedofili er i tråd med skolens verdier…
Og nåde dem som skulle avsløre pedofile, eller kritisere dem på noen måte.

«Love is love», sa pedofilen.

Torleif Dahl
2 år siden

I et nasjonalsosialistisk Norden skal Agrita Martisone aldri mer få jobbe verken som rektor eller i noen annen offentlig stilling.