Hjem Nyheter Norge Lærer gav elevene oppgavehefte som inneholdt ordet «neger»

Lærer gav elevene oppgavehefte som inneholdt ordet «neger»

4

1984 En skole i Telemark måtte nylig både beklage og legge seg flate, etter en lærer hadde delt ut et 40 år gammelt hefte til elevene som inneholdt ordet «neger».

Det var på Holla skole i Nome kommune i Telemark at en lærer ved et uhell delte ut et 40 år gammelt oppgavehefte til elevene. I heftet, som heter «Små nøtter», var det en oppgave hvor elevene skulle sette en strek mellom ulike illustrasjoner og ord. En av illustrasjonene viste en afrikaner som skulle kobles til ordet «neger».

Ikke helt uventet ble det ramaskrik i både lokal og riksdekkende presse. Lokalavisen Kanalen var den første som rapporterte om saken, og omtalte ordet «neger» som «ladet», «utdatert» og «problematisk». Ifølge avisen sliter også skolen med at elvene har benyttet «rasistisk ladede slengbemerkninger».

– Jeg kan ikke annet enn å beklage. Vi som har en skole med så mange tospråklige elever, forteller rektor Anne Lindgren til VG.

I tillegg til å beklage, legger de seg også flate og er lei seg.

– Vi legger oss helt flate. Læreren er selvfølgelig utrolig lei seg. Dette er en stor feil.

Rektoren kan også rapportere om at personale ved skolen skal være ekstra på vakt etter lignende «rasistisk undervisningsmateriale» slik at noe lignende aldri skal kunne skje igjen. Hun forteller også at skolen jobber mye med «holdningsendringer» hos elevene.

 

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Neger betyr vel «svart», kort og godt. Som vel beskriver folk fra Afrika ganske godt, utvortes sett. Men PK-tyranniet forlanger at alt som «krenker sårbare» grupper skal bannlyses, og nye ord, forskjønnende ord, skal innføres isteden. Jeg lo litt i skjegget over PK-lærerinnenes reaksjon da de ble klar over hva som hadde skjedd. De ville vel for all verden ikke «krenke» elever ved skolen, og andre vibranter med mørk hud. Fysja meg!

kul person
kul person
2 år siden

lol

Marius
Marius
2 år siden

((( )))

rasistisk kviting
rasistisk kviting
1 år siden

lættis