Hjem Nyheter Lærer halshugget i Paris etter å ha vist elever en karikatur-tegning av...

Lærer halshugget i Paris etter å ha vist elever en karikatur-tegning av Mohammed

FRANKRIKE En fransk lærer ble sist fredag halshugget i en forstad nord for Paris av en muslimsk flykting. Den muslimske flyktingen skal ha skreket «Allahu Akbar» i løpet av mordet, opprørt over at læreren hadde vist elevene sine en karikatur-tegning av Mohammed. 

Samuel Paty (47) hadde mottatt dødstrusler før han ble drept.

Samuel Paty, en ungdomsskolelærer i historie, bosatt i forstaden Conflans-Sainte-Honorine utenfor Paris, ble sist fredag drept i en handling som franske myndigheter utreder som en terrorhandling, rapporter Daily Mail. Læreren skal ha blitt halshugget av en 18 år gammel tsjetsjensk muslim ved navn Abdoulakh A etter at læreren under en leksjon om ytringsfrihet viste elevene en tegning av profeten Mohammed.

Abdoulakh som bodde i Normandie-byen Évreux, omtrent 100 km fra drapsstedet, gikk til Patys skole i Conflans-Sainte-Honorine fredag ettermiddag og spurte elevene om å peke ut læreren.

Når Samuel Paty var på vei hjem fra jobb skal Abdoulakh ha fulgt etter læreren og konfrontert han med en 30 cm lang kniv, skreket «Allahu Akbar!», og deretter halshugget Paty.

Abdoulakh skal deretter ha blitt konfrontert av politiet, men lyktes i første omgang å flykte ved å true dem med et våpen. Politiet lyktes imidlertid å spore ham til en nærliggende forstad. I løpet av den andre konfrontasjonen skal han ha siktet på politiet med noe som lignet en pistol, hvilket førte til at politiet åpnet ild og drepte den mistenkte.

Abdoulakh er født i Moskva og er av tsjetsjensk opprinnelse. Han skal ikke hatt noen åpenbar tilknytning til læreren eller skolen.

Under etterforskningen skal politiet også ha pågrepet hans bestefar, foreldre og 17 år gamle bror. Totalt 11 personer skal ha blitt pågrepet. Hans halvsøster gikk med i IS i 2014, og det er ikke klart hvor hun befinner seg nå.

Demonstrasjoner til minne om Paty og for yttringsfriheten skal ha funnet sted rundt om i Frankrike på søndag.

Source – BBC News

Les også:
Etniske nordmenn er et større problem enn muslimer, mener nestleder i AP
IS’ «tyngste» imam pågrepet – talte for voldtekt, tortur og drap