Hjem Nyheter Norge Lærere kurses i å «takle hatprat»

Lærere kurses i å «takle hatprat»

 INNENRIKS  Landets lærere kurses for tiden i hvordan de verbalt kan «takle» elever som ikke snakker politisk korrekt.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Zakia Ahmed Akkouh, prosjektkoordinator ved Det europeiske Wergelandssenteret, reiser rundt og kurser landets lærere i ungdomsskolen og videregående i hvordan de kan slå ned på uønskede meninger, eller «takle hatprat», som det heter om man har gått seg vill i tåkeheimen. Kursingen har allerede pågått i halvannet år, men først for to uker siden lanserte Europarådet en håndbok med øvelser som lærerne skal bruke i klasserommet.

– Å forebygge hatprat handler om skolens samfunnsoppdrag, om å bygge gode samfunnsborgere, hevder Akkouh.

Selvsagt er det bare jøder, muslimer, sigøynere, innvandrere, homofile og så videre som kan utsettes for «hat», «rasisme» og «intoleranse». Nordmenn er jo ingen utsatt gruppe. Vi kommer bare til å utslettes som folk om utviklingen fortsetter.

Svaret på for mye konsensus er … mer konsensus

Mange lærere kvier seg imidlertid for å ta opp temaer som kan medføre debatter som «går av skaftet». Forskningsleder Claudia Lenz ved Wergelandssenteret mener denne vegringen henger sammen med at det i Norge er en «tendens til å assosiere demokrati med konsensus». Etter hennes syn bør demokratiet i like stor grad handle om «gode måter å håndtere uenighet på».

Å kjøre en kampanje mot elever med «feil» tanker er åpenbart en utmerket måte «å håndtere uenighet på» for Wergelandssenteret og norsk skolevesen.

Holocaust er Holocaust, åkkesom!

Hvilke verbale «taklinger» er det så lærerne kan ta med seg fra kurset, for å holde sin elevflokk på den politisk korrekte, smale sti? Hva sier man som lærer dersom en elev for eksempel er så frekk å reise tvil rundt den hellige «Holocaust»? Akkouh har svaret:

Men du, hvor har du hørt det? Og hvorfor er det så viktig for deg om det var seks millioner eller tre millioner? Holocaust er da fortsatt Holocaust.

Selvfølgelig må «Holocaust» være «Holocaust» for våre motstandere. På den røverhistorien hviler mye av deres makt. Svekkes tiltroen til denne velpleide løgnen, svekkes også strupetaket på vårt folk.

Relatert artikkel:
«Radikalisering» skal stoppes i klasserommet

Kilde:
Lærerne kurses i å takle hatprat