Hjem Nyheter Lagmannsretten senker straffen for tre rasefremmede som er dømt for voldtekt

Lagmannsretten senker straffen for tre rasefremmede som er dømt for voldtekt

SVERIGE Tre afrikanske menn som i tingretten ble dømt for å ha gruppevoldtatt og ranet en kvinne i Södermalm i Stockholm, har nå fått straffen senket av lagmannsretten.

Lekeplassen der gruppevoldtekten fant sted.

I mai dømte Stockholm tingrett de tre afrikanerne Yaxye Abdikarim Haashi (981025-7437), Abdikarim Hasan (000310-2910) och Abdualrhman Omar (891010-5850) for grov voldtekt.

Afrikanerne skal ved nattestider i november ha voldtatt en beruset kvinne i 25-års alderen på en lekeplass i sentrale Stockholm. Under den grove voldtekten ble kvinnen fotografert og frastjålet sitt bankkort og SL-kort.

De to eldre afrikanerne ble dømt til fengselsstraff og den yngste, Abdikarim Hasan, ble dømt til rettspsykiatrisk behandling. Alle tre ble også dømt til utvisning, og ville da etter avtjent soning ikke fått lov til å returnere til Sverige før 2034.

Svea lagmannsrett vil nå senke straffen for alle tre. De to eldste får sin dom redusert med tre måneder hver til henholdsvis fire og fem års fengsel. Lagmannsretten annulerer også utvisningsvedtaket for Abdikarim Hasan, som oppgis være 19 år gammel og statsborger i Somalia.

Lagmannsrettens begrunnelse for redusert straff til de eldste afrikanerne er at deres utvisning utgjør en straff i seg selv, og derfor bør fengselsstraffen reduseres. Når det gjelder den yngste mannen som er dømt til rettspsykiatrisk behandling, skriver lagmannsretten følgende:

“En utvisning vil ramme ham hardt og får anses stå i strid med humanitetens krav.”

Den andre somalieren, Yaxye Abdikarim Haashi, ble dømt til fire års fengsel, samt utvisning. Hans forsvarer Hanna Lindblom uttaler i en kommentar:

— Min klient er veldig fortvilet over beslutningen om utvisning. Han går en uviss fremtid imøte. Han hadde gjerne byttet utvisningen med noen flere år i fengsel.

Hun forteller at fengselsstraffen er “rimelig” med tanke på forbrytelsens art, men at en utvisning er “veldig tungt å bære”.

Den tredje av de domfelte, eritreiske Abdualrhman Omar, er dømt til fem års fengsel, samt utvisning.

Tingrettens beslutning om at de domfelte skal betale 205 000 svenske kroner i erstatning til kvinnen forblir uendret.

Les også:
Innvandrere topper svensk statistikk over seksualforbrytelser
FLYKTNINGBARNET: «Om hun ikke ville bli gruppevoldtatt så burde hun flyktet via brannstigen!»
Afghanerne bak Facebook-voldtekten blir ikke utvist fra Sverige
Sverige: Utenlandsk voldtektsmann med ADHD slipper fengsel og utvisning
Voldtektsiktet asylsøker kom til Europa for å «knulle kvinnene»