Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Landsomfattende aksjon i forbindelse med «befrielsen» i Danmark: «Nasjonalsosialismen kapitulerer aldri!»

Landsomfattende aksjon i forbindelse med «befrielsen» i Danmark: «Nasjonalsosialismen kapitulerer aldri!»

2

DANMARK Den Nordiske motstandsbevegelsen i Danmark gjennomførte en landsomfattende aksjon for å markere at landet ennå ikke er blitt «befridd».

Problemer med å se klippet? Trykk her for å se det på VK.

Aktivister fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen markerte Danmarks «befrielse» den 4. mai ved å sette opp plakater på flere steder med teksten:

Siden «befrielsen» har Danmark vært i fritt fall i en utvikling, som kun gavner globalistene, mens folket reduseres til slaver av kapitalismen – Nasjonalsosialismen kapitulerer aldri

Foruten at plakatene tydeliggjør at danskene ikke er et fritt folk oppfordres det også «til kamp mot forbryterne». I Sverige har det vært en følsom sak å kalle forbryterne som styrer for nettopp forbrytere, det gjenstår nå å se hvordan Danmarks makthavere reagerer på dette.

Den 4. mai 1945 ble Danmark «befridd» etter at det nasjonalsosialistiske Tyskland kapitulerte. Invasjonen av Danmark var en del av Operation Weserübung Süd og årsaken til det var at tyskerne, via en radiobeskjed de oppdaget, kjente til de alliertes planer om å okkupere Norge og Sverige (Luleå, Kiruna og Gällivare) for å ødelegge malmtrafikken til Tyskland som gikk via Narvik. Operasjonen var altså et selvforsvarstiltak og Danmark ble aldri okkupert.

LES OGSÅ: Var Danmark noensinne okkupert?

2
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TomSteinar Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Steinar
Steinar

Bra jobbet danske kamerater!

Tom

Konge!