Hjem Nyheter Lavrov: «Den totale krigen fører ikke dit Vesten tror»

Lavrov: «Den totale krigen fører ikke dit Vesten tror»

0

KRIGSRETORIKK I en tale før helgen vendte Russlands utenriksminister tilbake til en velkjent anklage mot den vestlige verden for å ha «erklært en total hybridkrig mot Russland» – en krig hvis konsekvenser «ingen vil slippe unna».

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Skjermdump Youtube.

Allerede i mars beskrev Russlands utenriksminister Sergej Lavrov den «totale krigen» som han mener Vesten har startet mot Russland. Fredag ​​vendte han tilbake til temaet under en tale på et møte med det russiske utenriksdepartementet og Forsvarspolitiske rådets forum (SVOP).

Ifølge Lavrov har den vestlige verden erklært en «total hybridkrig» mot Russland, og tyr til metodene «åpent ran» og «statlig sjørøveri».

«Alle uten unntak» vil oppleve «konsekvensene av denne krigen», advarte han og la til:

– God politisk etikette, anstendighet, regler og juridiske normer forkastes helt enkelt, nedstengningskulturen tillempes på alt russisk, alle fiendtlige handlinger mot vårt land er tillatt – inkludert direkte ran, sa han og fortsatte på temaet «forutsigbarhet»:

Motparten er irrasjonell – handler mot egne interesser i det lange løp

– De fiendtlige steg som det kollektive Vesten har tatt mot Moskva de siste ukene har fullstendig undergravd deres eget rykte som en forutsigbar partner, forklarte Lavrov og la til:

– Slike handlinger leder oss bare nærmere fremveksten av en virkelig multipolar verden, ettersom ikke bare Russland, men også mange andre land, nå gjør seg mindre beroende på amerikansk dollar, samt vestlige teknologier og markeder – de ønsker ikke lenger å risikerer å bli utsatt for vestlig sjørøveri, sa utenriksministeren, som også spådde en endring i verdensøkonomien:

– Jeg er sikker på at en konsekvent demonopolisering av verdensøkonomien ikke vil drøye til en fjern fremtid.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg