Hjem Nyheter Le Pen: Hjemsendelse av utlendinger bryter med det republikanske verdigrunnlaget

Le Pen: Hjemsendelse av utlendinger bryter med det republikanske verdigrunnlaget

FRANKRIKE Presidentkandidat Marine Le Pen mener at de som har jukset til seg fransk pass er fullverdige franskmenn.

Skjermdump: BFM TV.

Éric Zemmour fra partiet Gjenerobring (fransk: Reconquête), som kandiderer til presidentvalget i april, har lovet å opprette et eget remigrasjonsdepartement som skal deportere 100 000 uønskede utlendinger i året. Det vil si innvandrere som er kriminelle, utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel eller har innvandret ulovlig.

Marine Le Pen fra partiet Nasjonal Samling (fransk: Rassemblement national) har foreløpig større oppslutning enn Zemmour på meningsmålingene og kritiserer konseptet som hun kaller antirepublikansk. Idéen har ifølge Le Pen sin opprinnelse hos Jean Yves Le-Gallou, et tidligere medlem i samme parti som nå har gått over til Gjenerobring. Selv om hun selv ikke ville innvilget statsborgerskap til en del personer som har fått det, kan man ikke inndra statsborgerskapet igjen når personer er innvilget statsborgerskap med hjemmel i lov, mener hun.

– De personene som har fått fransk statsborgerskap, inklusive de som har fått det på grunnlag jeg stiller spørsmål ved, er fullverdige franskmenn, sier hun i et debattprogram på TV-kanalen BFM TV.

Første runde av presidentvalget holdes den 10. april.