Hjem Nyheter Le Pen og Front Nationals bankkonto ble sagt opp av bankene

Le Pen og Front Nationals bankkonto ble sagt opp av bankene

POLITISK TRAKASSERING Det franske partiet Front National og dets leder Marine Le Pen fikk sine kontoer stengt av globalistvennlige banker.

Frihetskamp rapporterte den 10. november om banktrakasserier mot Motstandsbevegelsen, etter at flere banker på samme tid hadde stengt bankkontoer tilknyttet bevegelsen. Samme banktrakasserier har også rammet andre bevegelser som står i politisk opposisjon til dagens globalistvennlige etablissement, og denne gang er det det franske partiet Front National og dets leder Marine Le Pen som har erfart bankenes krig mot politisk opposisjon.

I en tydelig samordnet innsats har bankene Société Générale og datterselskapet Crédit du Nord stengt partiets hovedkonto og nektet å gi det adgang til bruk av sjekk og transaksjonsmuligheter, mens HSBC har stengt Marine Le Pens personlige bankkonto, skriver The New Observer.

– Er det akseptabelt for en bank å bestemme hvem som har rett til å utøve ytringsfrihet i Frankrike?, uttalte Le Pen om hendelsen.

Partiet som har flere titusener av medlemmer og stabile resurser ble allerede i 2013 nektet lån av banken Société Générale, hvilket strider mot vanlig praksis. Nylig informerte den samme bank, som de har brukt i mange år, at deres bankkonto var oppsagt.

Front National sendte da en e-post til Société Générale, i et forsøk på å mekle, men uten at banken engang hadde åpnet meklings-filen fikk de til svar: «I ditt tilfelle, vil jeg ikke mekle». Le Pen beskriver dette som en politisk beslutning fra ledelsen i banken.

– Finansielle oligarkier prøver å undergrave ytringsfriheten, det være seg journalistisk eller politisk, og vi er her vitne til et forsøk på å undertrykke en opposisjonsbevegelse. Det er en plikt for alle demokrater å ikke akseptere dette, uttalte Le Pen.

Etter å ha fått en kald skulder fra Société Générale valgte partiet å reaktiverte en tidligere konto i Crédit du Nord, som er datterselskapet til Société Générale, men også denne kontoen ble fort stengt. Dette ledet til at partiet til slutt lanserte en appell til Banque de France, som er sentralbanken i Frankrike, og fikk her gehør. Den statlige banken pekte til fransk lov som sier at en bank ikke kan nekte landets borgere retten til å ha en bankkonto, og beordret deretter Crédit du Nord til å gjenåpne bankkontoen.

Crédit du Nord gjenåpnet så bankkontoen, men nekter nå å la Front National benytte seg av muligheten til bruk av sjekk, samt alle kort-transaksjoner for medlemskontingenter og donasjoner til partiet.

– Man kan måle et demokrati utifra hvordan den politiske opposisjon blir behandlet, uttalte Le Pen.

– Å bli fratatt disse inntektene, har satt Front National i store vanskeligheter og det hindrer den normale driften av partiet.

Kilde: Banks Close France’s Front National, Le Pen’s Personal, Bank Accounts