Hjem Nyheter Utenriks Ledelsen for svart organisasjon i USA sparket etter «antisemittisk» tweet

Ledelsen for svart organisasjon i USA sparket etter «antisemittisk» tweet

JØDISK MAKT Lederen for NAACP i Philadelphia straffes for å ha twitret om hvem det er som har makten.

Rodney Muhammad har blitt rammet av den jødiske maktens vrede. Foto: Twitter/NBC10 Philadelphia

Lederen for Philadelphias avdeling av NAACP (National Association for the Advancement of Colored People), Rodney Muhammad, har fått sparken fra sin post, rapporterer NBC10.

Det var i juli at han spredte informasjon på Twitter om at det er personer tilhørende et spesielt folkeslag som i dag styrer store deler av verden.

Rodney Muhammad publiserte et sitat som blir stadig mer aktuelt:

For å finne ut hvem som hersker over deg, finn ut hvem du ikke har lov til å kritisere.

Sitatet tilskrives ofte feilaktig den franske filosofen Voltaire, men er opprinnelig et sitat av Kevin Alfred Strom i 1993.

Muhammad nevnte ikke jødene ved navn, men i posten hans forekom det et bilde som på Wikipedia kalles «den glade kjøpmann» og en hånd med en ring som bokstavelig trykker ned en folkmasse.

Innlegget på Twitter ble møtt med glede av andre afrikanere, men forårsaket ett ramaskrik hos jødisk maktgrupper.

De jødiske lobbyorganisasjonene Anti Defamation League (ADL) og American Jewish Committee (AJC) ble svært trigget av den afrikanske lederens tweet.

Dette fikk den kristelig oppfostrede, men raseblandede, demokratiske guvernøren i Philadelphia, Thomas Wolf – sønn av jødisk mor og hvit far – til å kreve Muhammads avskjed.

Muhammad vegret først å be om unnskyldning for å ha uttrykt sine meninger. Han har dessuten benektet at han, og andre afrikanske ledere og organisasjonen NAACP, skulle være «antisemitter». Å fremme sitt eget folk er ikke det samme som «antisemittisme», mener Muhammad.

Både Brooker T. Washington og Marcus Garvey stemples som antisemitter. Begge disse mennene var hengivne til saken at [vi svarte] skulle bli mer produktive til oss selv og redusere vår avhengighet av at andre skal mate og kle oss, gi oss bosteder og utdanne våre barn. Det er ikke antisemittisme!

Også ovenstående tweet kalles «antisemittisk» av ADL og av massemedier som NBC og lokale medier. Hvorfor er uvisst, men det kan tyde på at Muhammed påpeker at Washington og Garvery stemples som «antisemitter» av jødene, hvilket i seg kan være «antisemittisk» å løfte frem.

Muhammad slettet senere tweeten med Kevin Alfred Strom-sitatet og bildet av den fortrykkende glade kjøpmannen.

The Federalist var tidlig ute med å rapportere om Muhammads «antisemittisme» og noterte at mens lokale medier i staten Pennsylvania hadde rapportert om såkalt hatkriminalitet, drøyde det flere dager før skandalen ble rapportert nasjonalt.

NAACP har også blitt anklaget for å skyve «problemet» under matten, men etter noen uker la NAACP seg flat for jødisk press og uttalte seg offentlig om at de ville ta tak i saken.

Jødiske ADL og AJC har imøtekommet NAACPs beslutning om å følge deres krav om å avskjedige Rodney Muhammad.

Inntil en ny leder for NAACPs avdeling i Philadelphia blir funnet er hele kontoret stengt ned, og den nasjonale organisasjonens hovedorgan har nå tatt over virksomheten i byen.

I begynnelsen av september skal ett nytt lederskap for NAACPs kontor i Philadelphia finne sted.

Etter at Muhammad fikk sparken har også han »lagt seg flat» for jødene og bedt om unnskyldning.

Les også:
Nigel Farage peker ut den jødiske lobbyen: «De har umåtelig stor makt i USA»
Dokumentar: Den jødiske lobbyen i USA
«Den israelske lobbyen er USAs største problem»