Hjem Nyheter Legemiddelgigant sanksjonerer russiske barn

Legemiddelgigant sanksjonerer russiske barn

SANKSJONER Insulinprodusenten Lilly har varslet at de ikke lenger kommer til å levere insulin til Russland. Legemiddelet brukes hovedsakelig av barn med diabetes.

Illustrasjonsbilde, insulin. Foto: Mr Hyde at Czech Wikipedia(Original text: moje foto), Public domain, via Wikimedia Commons

Det er et underselskap til det amerikanske legemiddelfirmaet Eli Lilly and Company som i februar meddelte russiske myndigheter at nye leveranser av det livsviktige insulin-legemiddelet Humalog kom til å opphøre, skriver RT. Humalog brukes i Russland ifølge RT hovedsakelig av barn med type-1 diabetes.

Etter at Russland invaderte Ukraina i 2022 annonserte Lilli at de ville stoppe eksporten av ikke-livsviktige legemidler til Russland, men inkluderer nå også livsviktig medisin til barn.

Ifølge det russiske helsetilsynet Roszdravnadzor skal det finnes nok medisin for et år i Russland, og de russiske bedriftene Geropharm og JSC Pharmsintez-Nord produserer russisk insulinmedisin slik at landet ikke går tom, skriver RT.

Russiske foreldre skal dog være villige til å betale høy pris for det amerikanske insulinet i utlandet da amerikanske Lillys markedsposisjon har vært så dominerende i lang tid.