Hjem Nyheter Norden Legger ned etterforskningen mot svensk politimann

Legger ned etterforskningen mot svensk politimann

Sverige Etterforskningen mot politimannen som var mistenkt for gummiparagrafen «hets mot folkgrupp» etter han skrev et Facebook-innlegg om innvandrerkriminalitet legges ned.

Peter Springare

Örebro-politimannen Peter Springare, som fortalte sannheten om innvandrerkriminalitet i et innlegg på Facebook, er ikke lenger mistenkt for en forbrytelse skriver den svenske påtalemyndigheten i en uttalelse.

– Her har en politimann på fritiden skrevet et innlegg på sin private Facebook-side som er åpen for publikum. Innlegget har blitt delt mye. Hans uttalelse kan ikke ansees som en forbrytelse, skriver administrerende aktor Maria Sterup i vedtaket.

Får massive støtte på Facebook

Over 200 000 mennesker har nå vist sin støtte til politimannen ved å være medlemmer av Facebook-gruppen «Stå opp for Peter Springare».

Facebook-gruppen som ble laget for kun to to uker siden har hatt en eksplosiv vekst og milepælen ble passert på søndag da gruppen passerte hele 200 000 medlemmer.

«Takk til alle medlemmer for de første to ukene. Dette er helt utrolig!», skriver en av gruppens ni administratorer.

Springare har også inspirert medlemmene i gruppen til å starte et opprop som krever at kriminalitetsforebyggende råd (BRÅ) gjør en ny undersøkelse om innvandrere og kriminalitet. Det er elleve år siden BRÅ gjorde en slik undersøkelse, men til tross for dette mener blant annet den svenske justisminister Morgan Johansson, den jødiske kriminologen Jerzy Sarnecki og BRÅ selv at det «ikke er nødvendig».

Kilde:
Springare inte misstänkt för brott – utredningen läggs ner
Över 200 000 personer stödjer Peter Springare