Hjem Nyheter Lekket FN-rapport: «Israel begår folkemord i Gaza»

Lekket FN-rapport: «Israel begår folkemord i Gaza»

SIONISME Ifølge en ennå ikke publisert rapport fra FNs spesialrapportør for de okkuperte palestinske områdene, begår Israel folkemord i Gaza. Rapporten slår fast at sionistene «har til hensikt å fysisk ødelegge palestinerne som gruppe».

Palestinsk motstand. Foto: Pixabay,com (Public Domain).

Det er den pro-jødiske organisasjonen «UN Watch» som har lest og publisert en forhåndskopi av en rapport fra Francesca Albanese, FNs spesialrapportør for de okkuperte palestinske områdene, om Israels pågående militærkampanje i Gaza.

Ifølge Albanese er det klare indikasjoner på at Israel har brutt tre av de fem punktene som er listet opp under FNs folkemordkonvensjon. I sammendraget av rapporten skriver hun:

Etter fem måneder med militære operasjoner har Israel ødelagt Gaza. Over 30 000 palestinere er drept, inkludert mer enn 13 000 barn. Over 12 000 antas døde og 71 000 skadde, mange med livsendrende lemlestelser. Sytti prosent av boligområdene er ødelagt. Åtti prosent av hele befolkningen har blitt tvangsforflyttet. Tusenvis av familier har mistet sine kjære eller blitt utslettet. Mange var ikke i stand til å begrave og sørge over sine slektninger, men ble i stedet tvunget til å forlate deres kropper for å råtne i hjemmene sine, på gaten eller under ruinene. Tusenvis har blitt arrestert og systematisk utsatt for umenneskelig og nedverdigende behandling. Det ufattelige kollektive traumet vil merkes i generasjoner fremover.

Ved å analysere voldsmønstre og Israels politikk i angrepet på Gaza, konkluderer denne rapporten med at det er rimelig grunn til å tro at terskelen for å indikere at Israel begår folkemord er oppfylt. En av de viktigste konklusjonene er at Israels utøvende og militære ledelse og soldater bevisst har forvrengt jus in bello-prinsipper [internasjonale lover om hvordan man skal handle for å beskytte sivile under krig. red.anm.] og undergravde deres beskyttende funksjoner i et forsøk på å legitimere folkemordsvold mot det palestinske folket.

Albanese siterer også en lang liste med nøkkelpersoner i det sionistiske regimet, som Israels president Isaac Herzog, statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant, IDF-talsmann Daniel Hagari, landbruksminister Avi Dichter, kulturminister Amihai Eliyahu og Likud-parlamentsmedlem Revital Gottlieb i det hun beskriver som «opphetet folkemordsretorikk» som bevis på at Israel også hadde alle hensikter om å begå folkemord.

«Den overveldende karakter og omfanget av Israels angrep på Gaza og de destruktive leveforholdene det har påført avslører en intensjon om å fysisk ødelegge palestinere som gruppe», skriver hun i rapporten.

Israel: «Oy vey, oy gevalt!»

Ikke overraskende har Israel reagert med sinne mot Francesca Albanese og FN. Den sionistiske statens FN-delegasjon i Genève fordømmer hele rapporten som en del av en «kampanje for å delegitimere selve opprettelsen og eksistensen av staten Israel» i et langt innlegg på X. De anklager også Albanese for å «anklage den jødiske lobbyen for å underlegge seg USA» og «legitimere Hamas-terrorisme».

«Israel avviser rapporten kategorisk. Det er ganske enkelt en forlengelse av en kampanje som tar sikte på å undergrave selve etableringen av den jødiske staten,» skriver de sionistiske diplomatene.