Hjem Nyheter Lekket telefonsamtale beviser at et høytstående Al Qaeda-medlem involvert i 9/11 arbeidet...

Lekket telefonsamtale beviser at et høytstående Al Qaeda-medlem involvert i 9/11 arbeidet for CIA

8

USA Eric Striker fra National Justice rapporterer om nye avsløringer som åpner nye spørsmål om amerikansk etterretnings rolle i terrorangrepet som forandret verden for over 20 år siden.

I flere tiår har regjeringsmedlemmer i land som Iran og Syria offentlig hevdet at Al Qaeda, ISIS og andre salafistiske terroristorganisasjoner er kaosagenter trent og bevæpnet av USA og Israel.

Nå har vi endelig klart bevis på dette.

For to uker siden oppdaget generalmajor Abdulqader Al-Shami, nestleder for Houtienes opprørsregjering i Yemen, et opptak av en samtale fra 2001 mellom daværende CIA-sjef George Tenet og tidligere president for Yemen, Ali Abdullah Saleh vedrørende den USA-fødte Al Qaeda-agenten Anwar al-Awlaki.

President Saleh, skutt av Houtiene i 2017 for landssvik, hadde al-Awlaki, kjent som «internettets Bin Laden» i varetekt pga. hans ledende rolle i et bombeangrep i 2000 mot det amerikanske flåteskipet USS «Cole», som førte til 17 dødsfall og 37 skadede.

I etterkant av angrepet dro FBI til Sana’a, tilsynelatende for å undersøke hendelsen.

I en samtale som har potensialet til å revolusjonere vår forståelse av «krigen mot terror», så instruerte Tenet presidenten om å løslate al-Awlaki, som CIA-sjefen kaller «min mann».

Saleh: Do you have his name?

Tenet: I don’t want to use his name on the phone. They know his name.

Saleh: George, the FBI people have arrived in Sana’a. They are now in Yemen. Why don’t you recommend them to come and meet me tomorrow along with the US ambassador and present this case during my discussion with them and we can discuss about it.

Tenet: President, I’m happy to do that, but let me say something very important. This is my person, this is my problem, my issue and I’m calling you because its very serious for me personally, this man must be released.

Major General [Ghalib] al-Qamish, he knows all about this. […] I’ve talked to everybody in my government. I told them I was going to make this call. I want to work with you but I need this man released in the next 48 hours. This is my very personal appeal to you. After 50 days this must stop.

Al-Awlakis forhold til den amerikanske regjeringen var dypere enn CIA.

Imamens enorme appetitt for prostituerte gjorde ham sårbar for utpresning. Det har blitt hevdet at FBI oppdaget bevis for vanene hans mens de overvåket ham og truet med å avsløre den religiøse figuren. Amerikansk etterretning fortsatte med å støtte ham til tross for at de visste at han var involvert i angrepet på World Trade Center.

Dokumenter skaffet til veie av Judicial Watch i 2012 gjennom Freedom of information Act-forespørsel avslørte at imamen hadde et bekjentskap til minst tre av 9/11-kaprerne, og gikk til og med så langt som å kjøpe flybilletter for dem.

Interne diskusjoner i FBI viser at byrået var bekymret over at den 9/11-kommisjonen avhørte ham. FBI bevisst nektet å samarbeide med 9/11-etterforskingen på dette punktet.

Teorier rundt attentatet mot ham i 2011

I 2011 tok Obama-administrasjonen den kontroversielle avgjørelsen om å utføre et attentat mot Al-Qaeda-lederen med droner, noe enkelte tror ble utført som en del av et cover up i Yemen, til tross for at han ble født i New Mexico og hadde amerikansk statsborgerskap.

Kongressmann Louie Gohmert bemerket i 2016 at al-Awlaki ble drept for å forhindre ham i å offentliggjøre sine tilknyttinger til den amerikanske regjeringen.

Andre har gått enda lenger. Jason Ditz, som alltid har vært en troverdig journalist for Antiwar.com, uttalte i 2011 at det ikke finnes noe bevis for at al-Awlaki eller hans 16-årige sønn faktisk døde i droneangrepet.

Ifølge en hypotese delt av Ditz og andre på tidspunktet kan Al Qaeda-lederen ha vært etterretningsoperativ under dekke og droneangrepet var en distraksjon for å ekstrahere ham og sønnen hans fra landet. I 2017 førte et raid i Yemen autorisert av Donald Trump til dødsfallet til al-Awlakis 8-årige datter, også en amerikansk borger.

Det finnes fremdeles mange savnede puslebiter vedrørende den amerikanske regjeringens forhold til al-Awlaki og Al Qaeda, men indiser begynner å skape et bilde.

Om det er Joe Bidens nåværende rikssikkerhets rådgiver Jake Sullivans e-post til Hillary Clinton i 2012 der han fortalte henne at «Al Qaeda er på vår side i Syria» eller en rapport fra 2018 av Associated Press som viste at Washington og Riyadh fikk Al Qaeda-krigere til å kjempe for dem mot Houtiene, så fortjener det amerikanske folket å vite hvor lavt deres regjering er villig til å synke for å avansere Israels geopolitiske interesser.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
1 år siden

9/11 var en sionistisk innside-jobb. Historien om at 19 arabere bevæpnet med boks-kniver, med hjelp fra en skjegget muslim i en fjellhule i Afghanistan, klarte å gjennomtrenge det sikreste luftrommet i verden og dermed felle ned 3 bygninger med 2 fly har alltid vært en like idiotisk historie som da myndighetene først spredde løgnen. I virkeligheten var det jøden Larry Silverstein som eide World Trade Center bygningene på tidspunktet av 9/11, og pussig nok endte han opp med å tjene 4, 5 milliarder dollar etter angrepene som erstatning. I tillegg sørget jøden Michael Chertoff, som i tillegg hadde israelsk statsborgerskap,… Les mer »

Sist endret 1 år siden av Harald Feide
JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Harald Feide
1 år siden

«Lucky Larry» ja. Han som tilfeldigvis forsikret bygningene sine mot terrorisme, og betalte en skyhøy forsikringspremie rett før det smalt. Snakk om flaks!

Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 år siden

Det er allmenn kunnskap at jødemakten stod bak 9/11. Hvem tjente på hendelsene som fulgte? Hvem tjente på å mane frem sinne mot muslimer og arabere? Hvem tjente på destabiliseringen av Israels fiender i Midtøsten? Det har vært mye snakk om «de fem dansende israelerne» på internett de siste årene. Og disse ryktene stemmer: Samtidig som det første tårnet stod i brann ble det observert flere mistenkelige personer på en parkeringsplass som filmet hverandre mens de jublet. Disse ble arrestert, og det viste seg at de hadde tilknytning til den israelske etterretningstjenesten Mossad. Alt tyder på at de visste hva… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Interessant.

Første regelen i en konspirasjon er og ta livet av alle som har kjennskap til den.

Kritiker
Kritiker
1 år siden

«I flere tiår har regjeringsmedlemmer i land som Iran og Syria offentlig hevdet at Al Qaeda, ISIS og andre salafistiske terroristorganisasjoner er kaosagenter trent og bevæpnet av USA og Israel. Nå har vi endelig klart bevis på dette.» Nei, dette er jo ikke bevis! I beste fall kan det kanskje bevises at de fikk ham løslatt fra fengsel, men det betyr jo selvsagt ikke at han var på amerikanernes side, og at «sionistene» har skapt Al Qaida, osv. Som dere sier var han jo lett å utpresse pga de prostituerte, så der har dere en naturlig forklaring på alt sammen…. Han… Les mer »

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Kritiker
1 år siden

Come on man…

Jo a
Jo a
Svar til  Kritiker
1 år siden

At Al Qaide var på sionist/amerikansk side er ikke engang et spørsmål. Samme som IS, kjemper de med Amerikanske våpen mot Amerikanske/jødiske fiender. Hvorfor tror du IS aldri rettet våpene sine mot Israel, selv om det ville vært den mest naturlige fienden deres?

Harald Feide
Harald Feide
Svar til  Jo a
1 år siden

Uansett hva man mener om IS, er det åpenbart at Israel tjener stort på å ha jihadister som skaper trøbbel i Irak og Syria. Det har alltid vært Israels langsiktige mål og bruke en deling og erobrings strategi (divide and conquer strategy) i Midtøsten, med hjelp av USA i fører-setet, for å sakte men sikkert etablere et stor-Israel (Yinon-planen/ The Greater Israel Project). Det skjedde med Irak i 2003, det skjer i dag med Syria og det kommer i morgen til å skje med Iran. At IS svekker Assad-regimet er intet annet enn positivt for Israel.