Hjem Nyheter Norge Lensmann i kontakt med PST om facebookgruppe

Lensmann i kontakt med PST om facebookgruppe

MENINGSTYRANNI/MASSEINNVANDRING: I Fosen lensmannsdistrikt har man visst aldri sett samfunnsbevisste medborgere før. Usikkerheten ble stor, og man kontaktet Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

inspector-clouseau-640x417

I anledning kommende innvandring til Ørland kommune har det blitt opprettet en facebookgruppe kalt «Nei til Afrikanske asylsøkere i våre barns gater på Brekstad». Gruppen omtaler seg slik:

Potensielle voldtektsmenn vil snart streife rundt på Brekstad. Vi liker ikke at våre barn skal vokse opp i en getto full av narko og galskap. Derfor er vi sammen om å fjerne dette initiativet som ble tatt av antinorske individer langt ute på venstresiden.

Aktiviteten på Facebook har ikke gått Fosen lensmannsdistrikt hus forbi, men synes å ha etterlatt en viss usikkerhet. Lensmannsdistriktet vil nemlig «treffe tiltak for å avklare forhold rundt siden», ifølge lensmann Rune Halvorsen. Tiltakene synes konkret å gå ut på at lensmannsdistriktet «har kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste om sidens innhold».

Fosna-Folket som omtaler saken, hevder at gruppen «har fått flere ørlendinger til å reagere». Hvem som reagerer, og hvorvidt de reagerer positivt eller negativt, skrives det ingenting om.

En som reagerer rabiat, har avisen imidlertid greid å finne, nemlig Ørland-ordfører Hallgeir Grøntvedt. – Dette er trist og håpløst, uttrykk for en rabiat menneskeholdning, synes ordføreren.

Øyvind Langstrand står bak facebookgruppen og er sikker på at ørlendingene støtter dens budskap. – Alle jeg har snakket med, sier de er enig. Samtidig er dette et vanskelig tema å ta opp uten å bli stemplet, legger Langstrand til.

Avisen Fosna-Folket er nysgjerrig på hvorvidt Langstrand vil omtale budskapet på nettsiden som rasistisk. Dette svarer han slik på: – På nettsiden er det samlet fakta som viser erfaringer fra andre kommuner som har tatt imot ikke-vestlige asylsøkere. Om dette er rasisme, får bli opp til hver enkelt å avgjøre.

Kilde:
PST koblet inn for å vurdere Facebook-side