Hjem Nyheter Lesbisk par drepte seg selv og sine barn – media skylder på...

Lesbisk par drepte seg selv og sine barn – media skylder på Ku Klux Klan

USA Et lesbisk par tok livet av hele sin flerkulturelle adoptivfamilie etter å ha vært på rømmen etter mistanke om barnemishandling. Media skylder familietragedien på Ku Klux Klan.

Jennifer og Sarah Hart, begge 38 år gamle, er mistenkt av amerikanske myndigheter for å ha tatt livet av seg selv og sine 8 barn ved å kjøre bilen de satt i utfor et stup i California. Det lesbiske paret, opprinnelig fra delstaten Minnesota i USA, hadde til sammen tre biologiske barn og fem adopterte afroamerikanske barn som alle levde sammen. Paret hadde en historie av å flytte sin familie fra stat til stat, og var på tidspunktet av dødsfallet under etterforskning for barnemishandling i flere stater ifølge amerikanske myndigheter.

Likevel så klarer løgnpressen å vinkle saken til å dreie seg om rasisme og Ku Klux Klan.

I en artikkel i DailyMail nevnes blant annet en tidligere en nabo av det lesbiske paret som skal ha hørt en historie fra paret selv om en hendelse de oppleve for 5 år siden da de bodde i en annen delstat. Paret skal ha fortalt mannen at de fikk et brennende kors satt opp i hagen sin fordi de var en lesbiske familie med svarte adoptivbarn. Til tross for at episoden aldri ble politianmeldt, og at det hverken finnes bevis for at korsbrenningen fant sted eller at Ku Klux Klan i det hele tatt er aktive i området, så blir påstanden ukritisk fremstilt som sann i den britiske avisen.

Se den uavhengige journalisten Matt Christiansen gå i dybden av saken nedenfor: