Hjem Nyheter Likud-jøde: – Russland vil betale prisen for Hamas

Likud-jøde: – Russland vil betale prisen for Hamas

ISRAEL I et intervju på RT sier Likud-jøden Amir Weitmann at Israel vil «få Russland til å betale prisen for det de har gjort». Ifølge Weitmann er Hamas «nazister» og «Russlands stedfortredere».


Et klipp av israelske Amir Weitmann som blir intervjuet på RT har vakt oppsikt på sosiale medier. Weitmann skriver på sin X-profil at han er styreleder for en liberal fløy av det israelske regjeringspartiet Likud, men har også bakgrunn som bankmann i Bank Hapoalim, som er Israels største bank.

I klippet truer Weitmann Russland, og hevder at de står bak Hamas’ overraskelsesangrep på Israel.

– Du bør være klar over en ting: Vi vil avslutte denne krigen, vi vil vinne fordi vi er sterkere. Etter det vil Russland betale prisen, tro meg! Russland skal betale prisen!, tordner Weitmann.

Når programlederen spør hva den jødiske politikeren mener, svarer Weitmann:

– Russland støtter nazifolk som ønsker å begå folkemord mot oss, og Russland vil betale prisen. Vi vil ikke glemme hva dere gjør, vi vil sørge for at Ukraina vinner. Dere og alle Israels fiender og hele folket som gjør alt for å støtte folkemordet på jødene i Israel. Vi glemmer det ikke!

Når verten prøver å berolige den opphissede jøden, roper han at «mitt folk har blitt slaktet av dine stedfortredere».

– Man må forstå at handlinger har konsekvenser, og når man støtter drap på jøder, betaler man prisen. Dette er sant i Gaza, og det er sant overalt!