Hjem Nyheter Europa Litauen underskriver ikke FNs «selvmordsavtale»

Litauen underskriver ikke FNs «selvmordsavtale»

2

LITAUEN Litauens statsminister annonserte i går at landet ikke kommer til å underskrive FNs migrasjonsavtale på mandag.

Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis.

Det var på onsdag denne uken at Litauens statsminister Saulius Skvernelis under en pressekonferanse annonserte at landet ikke kommer til å underskrive FNs migrasjonsavtale, den såkalte selvmordsavtalen, i Marrakech førstkommende mandag.

Litauen vil dog sende en delegasjon med en minister, som muntlig vil godkjenne avtalen. Det er foreløpig uklart hvilken minister som vil delta.

– En minister vil delta på konferansen, uttrykke godkjennelse av FN-avtalen … Ingenting vil bli underskrevet av ministeren, sa Skvernelis på pressekonferansen.

FN-avtalen om migrasjon tar sikte på å gjøre migrasjon til en menneskerettighet og vil underskrives av de fleste FN-land på mandag. Flere og flere land trekker seg dog fra avtalen, hvorav flere med begrunnelse at de ikke vil overgi kontrollen av sine grenser til FN.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Det er oppmuntrende at såpass mange land reserverer seg overfor FN’s migrasjonsavtale, som angivelig «bare» er en erklæring, uten bindende folkerettslig makt, men som snart vil bli det, når og hvis (((nasjonsødeleggerne))) får det som de ønsker.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Totalt uakseptabelt å godkjenne denne selvmordsavtalen muntlig eller skriftlig.

Litauens statsminister Saulius Skvernelis begår forræderi!