Hjem Nyheter Norden Liten svensk kommune skal motta 220 asylsøkere

Liten svensk kommune skal motta 220 asylsøkere

 SVERIGE  Ytterligere 220 asylsøkere kommer i nærmeste fremtid til å bli plassert i den lille kommunen Örkelljunga, nord i Skåne.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Dette har det svenske Migrationsverket (svenske Utlendingsdirektoratet) nylig besluttet. Tettstedet Örkelljunga kommer til å ta imot 90 asylsøkere, mens tettstedet Åsljunga, med knappe 659 beboere (2010), kommer til å ta imot 130 asylsøkere.

Ifølge Mårten Mårtensson, nestleder og enhetssjef i Migrationsverket i Helsingborg, kommer 90 asylsøkere til å bli plassert på Hotel Ekbacken i Örkelljunga, mens 130 kommer til å bli plassert på Åsljungagården i Åsljunga. Han oppgir også at de fleste av de som søker asyl, kommer fra Syria, Somalia, Eritrea og til en viss grad fra Ukraina.

– Ja, vi har vært der og inspisert og godkjent dette. Vi regner med fem kvadratmeter per person. Kontrakten inkluderer også tre måltider om dagen, sier Mårtensson.

Kommunalråd Carina Zachau er ikke positiv til nyheten om at Migrationsverket har gjort avtale med Hotell Ekbacken og Åsljungagården, men ikke av den grunn at kommunen nå vil ta imot 220 asylsøkere, og at det er svenskene som må stå for regningen, men fordi personene som har gjort avtale med Migrationsverket, gjør det for pengenes skyld.

– Det handler om mennesker i samfunnet som er helt skruppelløse, og gjør alt for å tjene penger på flyktninger, hevder Zachau.

Kilde:
Nordfront.se