Hjem Nyheter Livesendte tortur av hvit mann på Facebook – erkjenner hatkriminalitet

Livesendte tortur av hvit mann på Facebook – erkjenner hatkriminalitet

FLERKULTUR  En afroamerikansk kvinne har sagt seg skyldig i hatkriminalitet etter at hun torturerte en kidnappet hvit utviklingshemmet mann i USA tidligere i år.

Frihetskamp har tidligere rapportert om kidnappingen og den groteske mishandlingen av en hvit mann i januar i år. En gruppe afroamerikanere sendte en nesten 25 minutter lang film på Facebook av at de mishandlet sitt offer samtidig som de skrek at han var en Donald Trump-supporter og leende sparket, slo og kuttet ham med kniv.

I klippet kan man se offerets hodebunn når de kutter ham i hodet med en kniv. De sier også i klippet at «ræva hans fortjener det, ræva hans er fra Europa». På et tidspunkt blir offeret også tvunget til å drikke vann fra et toalett. Den alvorlig skadde mannen klarte å rømme fra leiligheten da mishandlerne forlot den for å møte naboer som hadde klaget over støy innenfra.

Fire personer ble arrestert mistenkt for kidnapping, og nå har én av de tiltalte, den 19-årige afroamerikanske kvinnen Brittany Covington, erkjent seg skylding til hatkriminalitet i forbindelse med kidnapping og tortur. Covington har blitt dømt til fire års betinget fengsel. Hun ble også dømt til forbud mot å bruke sosiale medier disse fire årene. Hun får heller ikke ha kontakt med sine medskyldige og hun skal utføre 200 timers samfunnstjeneste.

Dommer William Hooks sa til Covington da dommen ble annonsert at han kunne ha dømt henne til fengsel, men at han ikke var sikker på at hun vil «komme ut som en bedre person» da.

— Ikke ødelegg for deg selv nå, sa Hooks til Covington. Videre sa han at Covington vil ende opp i fengsel hvis hun overtreder betingelsene hun er pålagt.

Covington ble dømt for hatkriminalitet, trusler og mishandling. På grunn av forlik ble tiltalen om kidnapping lagt ned. Tiltalene mot de tre andre mishandlerne, 19 år gamle Jordan Hill, 19 år gamle Tesfaye Cooper og Covingtons 25 år gamle søster Tanishia står fortsatt.

Se klippet nedenfor: (NB! Sterke scener!)

https://youtu.be/Z4vcJgTzqjc

Kilder:
Livesände tortyr av vit förståndshandikappad man på Facebook – erkänner hatbrott
Woman pleads guilty to hate crime in beating of disabled teen live on Facebook