Hjem Nyheter Europa Livstidsdommen for drapet på Tommie Lindh opprettholdes

Livstidsdommen for drapet på Tommie Lindh opprettholdes

4

SVERIGE Livstidsdommen mot Abubaker Mohamad opprettholdes. Dette annonserte hovrätten i dag.

Sudaneren Abubaker Mohamad Awad (19970620-8379) skal sone en svensk livstidsdom for drapet på Tommie Lindh. Dette annonserte Nedre Norrland hovrätt (tilsvarer lagmannsrett i Norge) i dag.

Abubaker ble tidligere i år dømt til livstids fengsel av Ångermanland tingrett for drapet på den unge nasjonalisten Tommie Lindh samt forsøk på grov mishandling, grove ulovlige trusler, voldtekt og grov voldtekt.

Forbrytelsene fant alle sted i vår på en etterfest hjemme hos Tommie. Mens Tommie lå og sov begynte Abubaker med svenskfiendtlige undertoner å voldta Tommies venninne som forsøkte å sove i et annet rom. Deretter knivstakk Abubaker en venn som kvinnen ringte for å få hjelp av før han til slutt – etter at vennen hadde dratt fra leiligheten – uten forvarsel knivstakk Tommie som nå hadde våknet, pratet med politiet og planla å forlate leiligheten med kvinnen. Etter drapet ble kvinnen voldtatt enda en gang til politiet, som innledningsvis hadde avvist kvinnens telefon til alarmsentralen, kom og avbrøt voldtekten.

Hovrätten opprettholder tingrettens dom på alle punkter og endrer kun skadeserstatningen som en av de fornærmede ble tildømt.

Da Abubaker siden 2011 har hatt svensk statsborgerskap kan han ikke utvises. Selv om han nå har blitt dømt til livstids fengsel betyr det heller ikke at han kommer til å sitte innelåst resten av livet. I gjennomsnitt sitter livstidsdømte i Sverige bare 16 år i fengsel før de blir betinget løslatt og på det minste kan en livstidsdømt person komme ut allerede etter 12 år.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Han er tryggere i fengsel enn når han en dag kommer ut igjen.

Vi har god hukommelse så kos deg i fengsel.

Håkon
Håkon
1 år siden

Kjipt at han skal sitte å koste skattebetalere penger for alltid.

Heimdal
1 år siden

«Kan ikke utvises da han har svensk statsborgerskap»…hva er problemet? Er jo bare å rive i stykker statsborgerskapet fremfor øynene på han det forså kast han tilbake til «shithole country» Sudan igjen, så monsteret kan stenges inn i en celle der nede med pryl og alt annet hjemlandsk straffepraksis.

Jan-Christopher
1 år siden

Livstid i fengsel men ute etter 5 år for god oppførsel? 🤔
Nei du, hadde jeg bestemt hadde det ikke blitt fengsel nei…