Hjem Opinion Kommentar Løgn og hjernetåke under Bidens State of the Union-tale

Løgn og hjernetåke under Bidens State of the Union-tale

CROOKED JOE Kristoffer Boström kommenterer her Bidens tale der han påstod å presse på for stengte grenser, vanæret et drapsoffer ved å kalle henne ved feil navn og anvende det for sin markedsføring, samt antydet at alvorlige forbrytelser sjelden begås av illegale innvandrere.

State of the Union-tale i kongressen. Foto: Public Domain via Wikimedia Commons.

USAs president Joe Biden holdt sist torsdag sin årlige State of the Union-tale (SOTU) i Kongressen. Da han berørte temaet illegal innvandring og beskrev seg selv som en motstander av åpne grenser, utbrøt den republikanske representanten Marjorie Taylor Greene fra Georgia:

– Hva sier du om Laken Riley?

Det var ingen i lokalet som ikke visste hvem Georgia-medlemmet snakket om. For det var jo denne 22 år gamle jenta Laken Hope Riley, sykepleierstudenten ved August University College of Nursing i Athen, Georgia, som den 22. februar tok seg en joggetur i parken ved University of Georgia der hun plutselig ble dratt inn i en busk. Da hennes lemlestede kropp ble funnet kunne den rettsmedisinske etterforskeren fastslå at «stump vold mot hodet» var dødsårsaken. Det ble snart klart at bevisene mot den mistenkte og arresterte gjerningsmannen Jose Antonio Ibarra (26), en venezuelansk statsborger som oppholdt seg ulovlig i landet, var overveldende.

Drapsmistenkte Jose Antonio Ibarra (t.h.) og drapsofferet Laken Hope Riley (t.v.). Foto: Facebook.

På et tidlig stadium i politietterforskningen ble det identifisert to potensielt pinlige omstendigheter for presidenten selv:

  • Dokumenter fra U.S. Customs and Border Protection (CBP) beskriver hvordan nevnte Ibarra ble pågrepet av grensepatruljen da han forsøkte å krysse grensen i El Paso, Texas, i september 2022. På grunn av plassmangel i eksisterende interneringsfasiliteter ble de tvunget til å løslate ham – ifølge «ordre ovenfra». Men han ble ikke transportert tilbake til Mexico, men satt fri i USA, og følge Fox News – med «prøveløslatelse» som offisiell grunn.
  • Journalisten Ali Bradley fra NewsNation var den første til å rapportere om at Ibarra hadde blitt arrestert fem måneder tidligere i New York, mistenkt for å ha skadet en mindreårig.

Ved denne anledningen hadde den mistenkte blitt løslatt:

  • Enten uten å ha fastslått sin identitet.
  • Eller selv om han ble tatt for å oppholde seg ulovlig i landet.

For å gå tilbake til årets State of the Union-tale på torsdag, der Biden midt under sitt forsøk på å male seg ut som en kritiker av masseinnvandringen, ble konfrontert av Georgia-republikaneren Taylor Green – som etter indirekte å ha minnet presidenten om sitt ansvar for Lake Rileys død, nå oppfordret ham:

– Si navnet hennes!

Presidenten skal deretter ha sjokkert publikum med taler om Lincoln (i stedet for Laken), før han fant seg selv igjen og «med hele sitt hjerte» uttrykte sine kondolanser til drapsofferet og hennes slektninger. Men samtidig kom den grenseløse presidenten med et retorisk spørsmål:

– Men hvor ofte blir noen drept av en ulovlig innvandrer?

Ganske ofte, men kanskje ikke så ofte i USA som i Sverige, er svaret. Her kan man minne den glemsomme presidenten om kanskje den mest kjente av de mest lignende sakene i USA:

I Iowa fikk den illegale innvandreren Christhian Bahena Rivera i fjor livstidsdom for drapet på den 24 år gamle Iowa-studenten Mollie Tibbetts, som også ble angrepet mens han jogget.