Hjem Opinion Kommentar Løgnpressen er i farten igjen

Løgnpressen er i farten igjen

KOMMENTAR Adrian Jacobsen kommenterer løgnpressens vinkling av saken rundt politimannen Peter Springare som talte sannheten om innvandrerkriminalitet i et Facebook-innlegg.

PeterSpringareAftenposten
Aftenpostens skildring av Facebook-innlegget der innvandrernavnene er sensurert.

Frihetskamp har tidligere skrevet om den svenske politimannen Peter Springare som nå er anmeldt for gummiparagrafen «hets mot folkgrupp» etter at han talte sannheten om innvandrerkriminaliteten i den svenske byen Örebro.

I sin skildring av saken har de norske avisene Aftenposten og VG valgt å fokusere på at politimannen er under etterforskning fordi han kan ha offentliggjort navn til mistenke gjerningsmenn. I et forsøk på bygge opp under denne vinklingen har Aftenposten valgt å sensurere politimannens opprinnelige Facebook-innlegg og manipulerer sine lesere til å tro at denne informasjonen på noen måte skulle være unntatt offentligheten. Sannheten er at navnene som listes opp i Facebook-innlegget er blant verdens (og dessverre også Sveriges) meste brukte guttenavn, og på ingen måte identifiserer gjerningsmenn utover deres kulturelle- og rasemessige bakgrunn – noe som også var hensikten med innlegget.

Teksten som Aftenposten har valgt å sensurere lyder følgende: «Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen, igen, igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.»

VG kjører akkurat sammen vinkling som Aftenposten, men har på sin side valgt å klippe innlegget akkurat der oppramsingen av innvandrernavnene begynner.

Begge de norske avisene bruker også store deler av sine artikler på å la den jødiske professoren i kriminologi Jerzy Sarnecki kritisere den svenske politimannen, samt å komme med en absurd sammenligning om at innvandrere også er overrepresentert blant legeyrket. Noe han selvfølgelig gjør uten å spesifisere at det er leger fra hovedsaklig andre europeiske nasjoner som for eksempel Polen eller fra Australia og USA.

Igjen er dette er klart eksempel på løgnpressens manipulasjon og hykleri. Hvor er den forebyggende sensuren og presseetikken når systemkritikere blir hengt ut i massemedia med navn og bilde for å ha meninger som systemet ikke liker?