Hjem Nyheter Løgnpressen er i farten – skylder TV-serie-avsløringer på Putin

Løgnpressen er i farten – skylder TV-serie-avsløringer på Putin

LØGNPRESSEN Det siste avsnittet av den britiske TV-serien «Sherlock» ble lekket på internett i forkant av premieren. Nå spekulerer løgnpressen i om ikke Russland kan ligge bak også dette «dataangrepet».

680px-sherlock

Det vestlige etablissementet har en uvane å skylde det meste på Russland og dets president Vladimir Putin. Det begynte med republikaneren Donald Trumps seier i det amerikanske presidentvalget, som det menes er Putins fortjeneste, men i det siste har Russland også blitt skyldlagt for «falske nyheter» og rasefremmedes sexovergrep på hvite kvinner i Tyskland. Putin har til og med på forskudd blitt anklaget for forsøk på å sabotere europeiske parlamentsvalg som enda ikke har blitt avholdt.

Det siste i rekken fenomener man tydeligvis kan skylde på Putin er lekkede TV-serier. Den populære britiske BBC-produksjonen «Sherlock», med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman i hovedrollene, fikk nemlig nylig sin sesongavslutning lekket på internett i forkant av premieren.

Britisk media spekulerer nå om dette ikke er en «bevisst politisk straff» fra Russland for at BBC nylig har begynt å kringkaste flere sendinger på russisk. Dessuten skal britiske interesser ha forsøkt å sperre bankkonti tilhørende TV-kanalen Russia Today (RT).

Episoden som sirkulerte for tidlig var dessuten en russisk utgave av serien, hvilket gjorde at BBC annonserte at de har innledet en «grundig undersøkelse» av hendelsen.

Kilder:
Nu är även TV-serie »spoilers» Putins fel
BBC investigating whether Sherlock series finale leaked from offices of Russian state broadcaster