Hjem Nasjonal kamp Løgnpressen forsvarer seksuelle overgrep på badehus

Løgnpressen forsvarer seksuelle overgrep på badehus

SVERIGE Systemmedia går nå ut og forsvarer seksuelle overgrep på badehus etter at Motstandsbevegelsens aktivister har vært trygghetsvakter på badehuset Oasen i Kungälv nær Göteborg i Sverige. Løgnpressen og Kungälvs kommunesjef påstår at trygghetsvaktenes tilstedeværelse får badegjestene til å føle seg «utrygge».

680px-trygghetsvärd

Lørdag den 14. januar var aktivister fra Sveriges Rede 2 trygghetsvakter på badehuset Oasen i Kungälv etter den siste tidens overgrep på badehus rundt omkring i landet.

Motstandsbevegelsens tilstedeværelse har fått løgnpressen og Kungälvs kommune til å se rødt. I blant annet Kungälvs-Posten, SVT Nyheter og Göteborgs-Posten forsvarer de seksuelle overgrep ved å påstå at aktivistene som var trygghetsvakter utgjør en «trussel» mot badegjestene.

— Det her er en gang for mye. Så får vi se hva politiets vurdering blir. For oss er det så himmla tydelig at vi ikke vil ha denne virksomheten i vårt badehus. Man skal kunne være trygg når man går til våre offentlige bygninger, hevder kommunesjef Magnus Gyllestad.

Krisztian Borbély, som er anleggsjef på Oasen, påstår at en av «badegjestene» ringte politiet da han/hun ble opprørt over at «nazister» var trygghetsvakter med mål å beskytte badegjestene fra potensielle voldtektsmenn.

Dette er ikke første gangen Motstandsbevegelsens aktivister har vært trygghetsvakter på Oasen. Sist gang var forrige februar, og etterpå innførte badehuset «nye rutiner» som innebærer at personalet uten å nøle kan politisk diskriminere badegjester, gjennom å bortvise «nazister» fra stedet.

På spørsmål om de nye rutinene fungerte svarte Borbély at «personalet gjorde en kjempebra jobb» da de bortviste trygghetsvaktene. Kommunesjef Gyllestad er enig og sier:

— Jeg er veldig fornøyd med personalets oppførsel. Vi kan ikke ha personale over alt hele tiden, men jeg mener at det likevel har fungert.

I sin artikkel om trygghetsvaktene hevder Kungälvs-Posten at en «anonym badegjest» kontaktet avisen og påstår at aktivistene hadde «truende blikk».

— Det var sykt ubehagelig å se mennene stå der med truende blikk, påstår den «anonyme badegjesten».

«Badegjesten» begynte deretter å bable om hvordan han/hun senere på kvelden tenkte på John Hron etter å ha sett trygghetsvaktene beskytte badegjestene.

I Göteborgs-Postens artikkel om badehuset sier kommunesjef Gyllestad at de har politianmeldt trygghetsvaktene og tillegger at det finnes «en symbolsk verdi» i å politianmelde borgere som vil forhindre seksuelle overgrep på badehuset.

— Jeg synes at det er veldig problematisk at disse personene gjennomfører en slik aksjon i vårt badehus igjen. Vi følte at vi må teste og se hva som skjer hvis vi anmelder. Dessuten vil vi gjøre det klart for denne grupperingen at vi ikke vil ha den her. Vi synes at det finnes en symbolsk verdi i å politianmelde, hevder han.

Spørsmålet er hva kommunens innbyggere synes om at badehuset og kommunen forsvarer seksuelle overgrep og fordømmer og bortviser borgere som vil beskytte badegjestene fra overgrepene.

Kilde:
Lögnpressen försvarar sexuella övergrepp på badhus