Hjem Nyheter Løgnpressen og «komiske Ali»

Løgnpressen og «komiske Ali»

KOMMENTAR Donald Trumps pressesekretær blir sammenlignet med «komiske Ali» av massemedia etter å ha anklaget dem for å ha spredt løgner om åpningsseremonien. Adrian Jacobsen oppsummerer og kommenterer nyheten.

https://www.youtube.com/watch?v=8llFHHAkGcw

Sean Spicer, som er pressesekretær for USAs president Donald Trump, sa under en ekstraordinær pressekonferanse at deler av pressen og amerikanske institusjoner i USA, bevisst løy om antall deltakere på åpningsseremonien. I virkeligheten sier Spicer at innvielsesseremonien til Trump var den største i sin historie.

Videre påpeker han at en person innenfor den etablerte media skrev på Twitter at bysten til den afroamerikanske opprørslederen Martin Luther King ble fjernet fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Dette skal ikke være korrekt og uttalelsen var et åpenbart forsøk på diskreditere den nye presidenten.

Spicer avsluttet med med en oppfordring til de etablerte mediene om å vie sin tid til å rapportere sannheten fremfor å prøve å diskreditere den nye presidenten og at Donald Trump kommer til å tale direkte til folket uten mediafilter.

Men hvordan har responsen fra løgnpressen vært?

Responsen så langt har vært å trekke absurde sammenligner mellom pressesekretær Spicer og pressetalsmannen til Saddam-regimet under invasjonen av Irak på begynnelsen av 2000-tallet. Mohammed Said al-Sahhaf, også bedre kjent som «komiske Ali», ble latterliggjort i media på grunn av hans desperate forsøk på overbevise verden om at regimet var i ferd med å vinne den militære konflikten, når det var tydelig at den amerikanske invasjonstyrken var overlegen og allerede hadde tatt kontroll over store deler av landet.

Man trenger ikke å være særlig skolert i propagandaens kunst for å gjennomskue hva løgnpressen forsøker på her. De bruker et enkelt triks ved å trekke assosiasjoner til en universell akseptert tragikomisk person med den hensikt å manipulere publikum til å se på kritikken fra Trumps pressesekretær som en tragikomisk affære. Dette gjør de samtidig som de hever seg selv over situasjonen, som en formidler av seriøs journalistikk, mens de ignorerer og skjermer seg totalt fra kritikken.

Dette konstruerte mediabildet blir så spredd og kopiert av massemedia over hele den vestlige verden for å oppretteholde en illusjon av allmenn konsensus angående hendelsen. Til slutt tilføres den en billig «clickbait»-tittel og en «haha»-tvist for å gjøre nyheten lett å fordøye for mottakeren.

Ikke bare er det en særdeles dårlig sammenligning i seg selv, men det blir enda mer absurd med tanke på hvem som kommer med den. Dette er altså den samme løgnpressen som solgte oss løgnen om masseødeleggelsesvåpen som førte til invasjonen av landet til nettopp «komiske Ali». En regelrett løgn som har kostet millioner av mennesker livet og som førte til en destabilisering i hele regionen, og som var startskuddet til serie av kriger og terrorhandlinger og påfølgende masseinnvandring til Europa.

komiskeali
Komiske Ali.

Særlig originalt er det heller ikke. Dette er eksakt den samme strategien som løgnpressen brukte da de prøvde å latterliggjøre Trump og hans tilhengere gjennom hele valgkampen i fjor. Løgnpressen har gjennom årenes løp perfeksjonert metoden med å bruke autoritetsfigurer, «eksperter», nobelprisvinnere, kjendiser og andre pop-kulturelle ikoner for å signalisere hva som er aksepterte meninger og korrekte holdninger til sitt publikum. Ved å spille på den vanlige mann og kvinnes beundring for disse personene og deres generelle behov for å være en del av den respektable og fasjonable blokken av samfunnet, blir de manipulert av journalistene som vinkler nyhetene gjennom enten positiv eller negativ assosiasjon til for eksempel personer eller hendelser eller følelser som nødvendigvis ikke trenger å ha noe sammenheng med saken.

Men med tiden har løgnpressen blitt late og denne strategien er ikke lenger like effektiv som den en gang var. Denne hendelsen viser igjen hvor virkelighetsfjerne løgnpressen virkelig har blitt. De tror fremdeles vi lever i en verden der de har monopol og total kontroll over informasjonsflyten. De sitter i sin kulturmarxistiske boble tilsynelatende helt uvitende om at deres egne lesere ved hjelp av to tastetrykk vil kunne få tilgang til informasjon som tilbakeviser deres svært dårlige konstruerte løgner. De har også totalt misoppfattet hvor folkets vilje nå ligger og har tydelig ikke fått med seg at pendelen for lengst har svingt, og at en stor del av befolkningen ikke lengre blindt sluker løgnene de sprer.

Dette er den samme løgnpressen som blant annet fortalte oss at Donald Trump aldri kom til å bli president. At han lå langt ned på alle meningsmålinger og at han var for upopulær til vinne valget. De samme løgnerne som forsikret oss om at Brexit aldri ville bli en realitet, som støttet bombingen av Libya i demokratiets navn og dermed åpnet portene for en masseinvasjon fra Afrika, og som fremdeles i dag konsekvent lyver om borgerkrigen i Syria og om situasjonen i Aleppo. De som kaller innvandringskritiske journalister for «russiske agenter» samtidig som de bevisst skjuler og lyver om konsekvensene av masseinnvandringen. De som henger ut tankeforbrytere med navn og bilde i sine aviser, samtidig som de vegrer seg å rapportere på innvandrerkriminalitet og gjerne går ut av sin vei for å holde identiteten til voldtektsmenn med innvandrerbakgrunn skjult fra allmennheten.

Om det er noen som virkelig fortjener betegnelsen «komiske Ali» så er det heller kontrollert media, men personlig så synes jeg «dinosaurmedia» er en mer passende tittel. Man trenger ikke å se lengre enn til deres egne kommentarfelt, eller kanskje heller mangel av, eller til deres stadig synkende salgstall og masseoppsigelser for å se at alternative medier er i ferd med å utkonkurrere dem på alle nivåer.

Den kontrollerte og sentraliserte massemedia har gått ut på dato. Målinger i alle vestlige land viser at folkets tillit til dem er på bunnivå. Med deres absurde konspirasjonsteorier om alt fra russisk innblanding i det amerikanske valget til TV-serie-avsløringer gjør løgnpressen seg ufrivillig om til sin egen karikatur som formidler av «falske nyheter».

Man skulle kanskje tro at etter deres totale fiasko og nederlag i å få Hillary Clinton valgt til president ville føre til litt selvrefleksjon hos disse journalistene. At de innså at de kanskje burde forsøke å endre litt på deres uærlige rapportering fremfor å kjøre videre med deres stadig mindre populære kulturmarxistiske søppeljournalistikk – om ikke kun for inntektenes skyld, så for å beholde et par lesere og kanskje til å med deres egne jobber – men akk ja, dinosaurene fortsetter å traske videre mot sin sikre død.

Kilde:
Sean Spicer tillbakavisar medialögner
Sammenligner Trump-talsmann med «Komiske Ali» etter tordentale
Listhaug-rådgiver om Trumps «komiske Ali»: – Virker veldig rart