Hjem Nyheter Globalt Løgnpressen viser null interesse for kulderekord

Løgnpressen viser null interesse for kulderekord

3

KLIMA Sommerens hete flere steder på den nordre delen av kloden har fått stor behandling i media. Kulderekorden ved Antarktis har det derimot vært stille om.

Norges territorium i Antarktis. Foto: TUBS (CC BY-SA 3.0)

Mens varmebølgen i sommer herjet over store deler av den nordre halvkulen, med store branner, oversvømmelser og orkaner som følger, ble det slått kulderekord ved Sydpolen.

På sammen gang som den nordre hemisfæren ifølge amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration ble registrert med sin nest varmeste sommer noensinne, var gjennomsnittstemperaturen ved Amundsen-Scott South Polarstation i april til september ifølge klimaforskeren Stefano Di Battista -61°C, hvilket er hele 4,5 grader under de siste tretti årenes gjennomsnitt.

Disse tallene har blitt bekreftet av Richard Cullather, forsker ved NASAs Global Modeling and Assimilation Office.

Laveste gjennomsnittet noensinne målt

Videre har polarforskeren David Bromwich ved Ohio State University vist at årets septembergjennomsnitt for temperaturen ved selve Sydpolen er det laveste noensinne målt.

Klimatologen Maximiliano Herrera skriver på Twitter at det torsdag 30. september ble notert -79,4°C ved den Antarktis-beliggende russiske værstasjonen Vostok – kun 0,6° mindre enn kuleverdensrekorden gjennom tidene på -80°C for oktober måned.

Årets ekstreme kulde i Antarktis har ifølge amerikanske National Snow and Ice Data Center (NSIDC) ved University of Colorado Boulder bidratt til at havisens gjennomsnittlige tykkelse der i august har nådd det femte høyeste nivået noensinne målt.

Vinder i stratosfæren årsak til kulderekorden?

Det skal tillegges at visse forskere vil tilskrive kulderekorden ved Antarktis det som kalles «polar vortex»: en ring av kraftige vinder i stratosfæren, som omringer kontinentet.

Fenomenet avhenger av årstiden – det oppstår på den søndre hemisfærens høst – og kan derfor ikke, mener andre, i seg selv forklare akkurat dette årets kulderekord.

Interessen for varmerekord varm – for kulderekord kald

Hovedstrømsmedias uinteresse for kulderekord kan, påminner PetterssonsBlogg, kontres mot da SVT og TV4 og flere andre medier for drøyt ett og et halvt år siden rapportere om rekordvarmen ved sydpolen – og dro av dette ytterliggående konklusjoner om klimaforandringer.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
7 måneder siden

Uansett hvilke temperaturvariasjoner vi finner, hvor det er tørt eller veldig vått, hvor storm, oversvømmelser, vulkanutbrudd og jordskjelv skjer, er det SOM FØLGE AV KLIMAENDRINGER! Aldri tvil på VITENSKAPEN, sier klimaprinsesse Greta, og da må vi selvsagt bøye oss, i skam over å ha stilt spørsmålstegn ved global oppvarming og CO2-utslipp, osv. Været er det ikke mye å gjøre noe med, sa de gamle, men de forstod jo så lite. Nå VET vi helt sikkert, og må stoppe olje- og gassutvinning så snart som mulig. Helst må vi slutte å spise kjøtt, og bli veganere alle sammen, og kuene må… Les mer »

Roger M
Roger M
Svar til  Proverbs 26:11
7 måneder siden

Kommer vel snart partikkelfilter for kuene og fremtidens meny blir vel insekter.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Roger M
7 måneder siden

Høyst sannsynlig. Men agendaen er langt mere ondartet; en radikal befolkningsreduksjon i verden, og især skal den hvite rase(som har skapt det aller meste av vitenskap og teknologi), bort fra jordens overflate.