Hjem Nyheter Norge Lokalbefolkning opprørt over nytt mottak

Lokalbefolkning opprørt over nytt mottak

MASSEINNVANDRING Kritikken haglet fra lokalbefolkningen, da UDI arrangerte folkemøte om et nytt akuttmottak på Hanøy samfunnshus på Askøy utenfor Bergen.

lauvøy
Idylliske Lauvøy feriesenter blir nytt hjem for nesten 100 asylsøkere.

Mandag kveld arrangerte Utlendingsdirektoratet (UDI) et folkemøte på Hanøy samfunnshus på Askøy utenfor Bergen. Dette i anledning av at det på fredag ble klart at det skal opprettes et såkalt akuttmottak på Askøy på Lauvøy feriesenter. Omkring 250 personer skal ha møtt opp for å diskutere det nye mottaket hvor nesten 100 asylsøkere skal bo.

Kraftig kritikk

Etter UDI hadde holdt et foredrag om «flyktningsituasjonen i verden», var det tid for å slippe til spørsmål fra lokalbefolkningen. Her var det mange som var både urolige og sinte. En beboer var kritisk til politiet og lokalbefolkningens sikkerhet.

– Når dere ikke klarer å få ordensmakten til å stille på dette møtet en gang, hvordan skal det få oss i dette lille samfunnet til å føle oss trygge?

Mange var opprørte over etableringen av et nytt mottak på Askøy. FOTO: Emil Weatherhead Breistein (Bergensavisen)
Mange var opprørte over etableringen av et nytt mottak på Askøy. FOTO: Emil Weatherhead Breistein (Bergensavisen)

Andre stilte seg undrende til hvilke det var som kom til kommunen, og hva slags mennesker det var. Mange tok opp hendelsen på Alta, hvor såkalte mindreårige asylsøkere antastet en jente. UDIs rådgiver i region vest, Miriam Steinstø, kontret med at dette kun var en enkelthendelse.

– Det er bare tull! Det har vært flere hendelser, uttalte en person fra salen.

Frihetskamps lesere kan for øvrig lese mer om slike «enkelthendelser» HER.

Andre i salen tok opp faren for at asylsøkerne kunne være potensielle terrorister, samt usikkerheten omkring hvilke det faktisk var som kom dit og at det hele virket dårlig planlagt.

Brenner for masseinnvandring

Blant alle de kritiske røstene, var det også enkelte som stilte seg positive til mottaket. Sidsel Lundebø fra Røde Kors uttalte at hun var lidenskapelig opptatt av masseinnvandring, og fortalte at de skulle stå klare til å hjelpe. Hun var også opprørt over at så mange var kritiske til masseinnvandring.

– Flyktningene kommer, og vi skal stå klare. Jeg brenner for dette her, og blir oppriktig opprørt over alt jeg hører her i kveld.

Lundebøs oppskrift på å håndtere det nyetablerte mottaket, var å gi asylsøkerne tid og et smil.

Kilde:
Hissig stemning på folkemøte om nytt akuttmottak