Hjem Nyheter Europa Londons borgermester melder seg inn i Jewish Labour Movement

Londons borgermester melder seg inn i Jewish Labour Movement

2

SIONISME Londons muslimske borgermester har meldt seg inn Jewish Labour Movement, og oppfordrer samtidig andre kolleger innen Labour om å gjøre det samme.

Khan med blant andre Israels ambassadør til Storbritannia
Foto: AFP / LEON NEAL

Anti-islamistiske miljøer, såkalte kontra-jihadister, har helt siden muslimen Sadiq Khan tok over embetet som borgermester i London i 2016 brukt mye tid på å angripe ham ved enhver anledning som byr seg. Som vanlig har de ikke satt seg inn materien og som vanlig er analysen uten nyanser. De streber med å orientere landskapet med sitt private, eget-tegnede kart, og den kognitive dissonansen er langt fremskredende.

Sadiq Khans første offisielle gjerning som borgermester i London var å møte ved minnedagen for det som omtales som «holocaust».  Han har tidligere hyllet Israel og uttalt at han vil besøke Israel så snart han har anledning. Han har i tillegg fremhevet viktigheten av de økonomiske og kulturelle båndene mellom London og Tel Aviv, og videre der igjennom rost de av Londons befolkning som gjør forretninger med Israelere og Israelske firmaer. Han har også uttalt ønske om utvidet kulturelle forbindelser, dette etter å ha gitt sin personlige støtte til Tel Aviv-festivalen i London, i 2017.

Han beskriver seg selv som feminist, han jobber som homo-lobbyist og deltar årlig i byens homoparade. Tidligere i sin politiske karriere jobbet han tett med jøden Ed Milliband i hans skyggeregjering.

Og nå har han altså innmeldt seg i femtekolonnen Jewish Labour Movement, i det som er en av de mest polariserte periodene i Labour-partiets historie, med anklager om antisemittisme, maktkamp og intriger, hvor den sionistiske blokken frykter å miste grepet på politikken under Jeremy Corbyn.

«Å stå i solidaritet når ethvert samfunn angripes eller undertrykkes er i kjernen av Labours verdier. Jeg er stolt over å ha blitt et tilknyttet medlem av Jewish Labour Movement – og oppfordrer alle mine Labour-kolleger om å gjøre det samme», skriver Kahn på twitter.

I en uttalelse sier han at «[Labour] har vært for sene med å stampe ut forferdelig antisemittisme» og beskriver «en deprimerende kollaps av tilliten mellom Labour og det jødiske samfunnet».

Jewish Labour Movement er en av de eldste Labour-tilknyttede organisasjonene i Storbritannia, som mellom 1903 til 2004 het Poale Zion (Great Britain). Poale Zion er en marxistisk og sionistisk jødisk arbeiderbevegelse som internasjonalt representeres av World Zionist Organization.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Jøder og muslimer er begge parasitter på den hvite rase.

Steinar
Steinar
3 år siden

Kjøpt og betalt