Hjem Nyheter Lord Jacob Rothschild er død

Lord Jacob Rothschild er død

JØDISK MAKT Den britiske patriarken av Rothschild-familien, Lord Jacob Rothschild, er død i en alder av 87 år.

Lord Jacob Rothschild. Foto: National Library of Israel| Photography: Hanan Cohen, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Den jødiske bankmannen og baronen Lord Jacob Rothschild var patriarken av bankfamilien i Storbritannia og dermed en av verdens mektigste jøder. Nå er han død, 87 år gammel,

Lord Rothschild var dypt involvert i familiens økonomiske imperium i løpet av sitt liv, men var også nestleder i styret i det britiske TV-selskapet Sky UK.

I en uttalelse skriver Rothschild-familien at den avdøde patriarken var «en mektig tilstedeværelse i manges liv» og en «ekstraordinært vellykket finansmann, en forsvarer av kunst og kultur» og en «lidenskapelig tilhenger av veldedige formål i Israel og i jødisk kultur.»

Som Frihetskamp tidligere har rapportert , skrøt Rothschilds åpent av hvordan hans grandonkel Lord Walter Rothschild utpresset den daværende britiske utenriksministeren Arthur James Balfour for å love «et nasjonalt hjem etablert i Palestina for det jødiske folk». Den såkalte Balfourerklæringen, der Storbritannia inngikk en avtale med Rothschild-familien om å etablere et jødisk nasjonalhjem i Palestina, regnes som en av de største suksessene til den jødiske maktbevegelsen og sionismen.

– Jeg tror virkelig at dette var en av de mest ekstraordinære hendelsene i det jødiske folks historie, sa Lord Rothschild om erklæringen.

Lord Jacob Rothschild skryter av Balfour-erklæringen.

«Han vil bli begravet i samsvar med jødiske skikker i en liten familieseremoni,» skrev familien om Lord Rothschilds bortgang, og la til at det på et senere tidspunkt vil være en «minnemarkering for å minnes hans liv.»