Hjem Nyheter Lovforslag om å innskrenke ytringsfriheten motarbeides av «Mr Bean» og andre kulturpersonligheter

Lovforslag om å innskrenke ytringsfriheten motarbeides av «Mr Bean» og andre kulturpersonligheter

0

SKOTTLAND 20 kulturpersonligheter har undertegnet et brev for å stoppe lovforslaget om å innskrenke ytringsfriheten i Skottland.


Kontroversiell sketsj som skulle kunne «oppvigle til hat»

Ett lovforslag fra den «skotske» justisministeren Humza Yousaf har fått fremtredende personer innen kulturen til å agere. De nye lovtilleggene handler om at uttalelser som kan bedømmes som «oppvigling til hat», men der avsenderen ikke har hatt noen motiver med å hetse, skal kunne bli sett på som en forbrytelse. Dette rapporterer The Scottish Sun.

20 kulturpersonligheter har nå agert mot det de anser er et slag mot ytringsfriheten, men også et slag mot deres kunstnerlige frihet der de ikke kan vite om et feilaktig ord, et kunstverk eller en vits kan lede til fengselstraff da noen annen kan tolke uttalelsen på en viss måte. De 20 kulturpersonlighetene som har gått sammen finnes innenfor områdene litteratur, journalistikk, filosofi, menneskerettighetsaktivisme, kultur og komedie.

Blant de som har undertegnet brevet er engelskmannen Rowan Atkinson, kjent som «Mr Bean». Atkinson har de siste årene, i likhet med sin kollega John Cleese og andre kjente komikere, advart om at den politiske korrektheten er en alvorlig trussel mot både komikere og frie meningsdannelser.

Andre som har satt spørsmålstegn til lovforslaget, er den skotske politiføderasjonen, den katolske kirken og lovrådet.

Les også:
John Cleese er lei av politisk korrekthet fra «lettirriterte, følelsesmessig ustabile personer»
Sionistorganisasjon utlover dusører for å begrense ytringsfriheten