Hjem Nyheter Norden Lovløsheten sprer seg i Europa.

Lovløsheten sprer seg i Europa.

MASSEINNVANDRING Lovløsheten sprer seg i Europa i kjølvannet av masseinnvandringen. Her følger en nyhetsoppdatering fra flere land.

Kriminalitet-innvandring

I flere europeiske land holder politiet på å miste kontrollen på gatene som følge av masseinnvandringen. Her følger flere nyhetssaker fra forskjellige europeiske land som har tatt i mot titusenvis av såkalte «flyktninger» de seneste årene.

Sverige

I Sveriges mest innvandrertette by Malmø har lovløsheten gått så langt at det nå drives åpenlyst narkotikasalg midt på dagen, blant annet i nærheten av barnehager. Dette har resultert i at barnehagen Källan i Malmö måtte flytte ut av sine lokaler ved rundkjøringen mellom Södra Parkgatan og Kristianstadsgatan.

Rundkjøringen i krysset går under navnet «Knarkrondellen», som oversatt til norsk blir «Doprundkjøringen». Barnehageleder Ulla Sundin forteller til avisen Sydsvenskan at narkotikasalget i rundkjøringen har tatt seg kraftig opp i 2016, og at en gjeng narkoselgere står ved døren inn til barnehagen hvor foreldre opplever å bli truet når de kommer for å hente barna sine om ettermiddagen.

– Det var to personer som ikke ville slippe inn en pappa. De truet ham verbalt med fysisk vold. Det skjedde ikke noe, men det føltes ikke bra», sier en forelder som har sett en av episodene til avisen.

Sverige

Det ble derfor besluttet på fredag å flytte barnehagen ut til parken slik at foreldrene kunne hente barna der.

– Det er helt absurd! At skoleforvaltningen ikke skal garantere for foreldrenes sikkerhet, men i stedet velger å forlate barnehagen, er totalt ansvarsløst. Vi er så stolte over vårt boligområde og over vårt fine barnehagepersonal som kjemper uten den minste støtte fra ansvarlige ledere, politiet eller utleiere. Dette må kunne løses på en bedre måte, sier en av foreldrene til Sydsvenskan.

Tyskland

Politiet i Tyskland er i ferd med å miste kontrollen over gatene. Det fremkommer i en ny rapport fra landets føderale kriminalpoliti og situasjonen blir også diskutert i en ny bok av politikvinnen Tania Kambouri.

I løpet av de første seks månedene i år har utlendinger begått 142 500 lovbrudd, ifølge en rapport fra Tysklands føderale kriminalpoliti som er lekket til avisen Bild. Det er 780 forbrytelser i døgnet. Selv en rapport fra New York-baserte tankesmien Gatestone Institute forklarer at det lokale politiet i mange deler av Tyskland anerkjenner at de har nådd bristepunktet.

«Voldtekten av en ti år gammel jente i Leipzig, den største byen i Sachsen, har igjen rettet oppmerksomheten mot den økende mengden av voldsforbrytelser begått av innvandrere i byer og tettsteder i hele Tyskland», kan man blant annet lese i tankesmiens rapport.

tyskland

Tusenvis av utlendinger som kom inn i landet som «asylsøkere» eller «flyktninger», oppgis å ha gått under jorden. Politiet mistenker at de er engasjert i ran og andre forbrytelser. Ifølge Freddi Lohse fra det tyske politiets union i Hamburg, ser mange utlendinger på det tyske rettsvesenets svake handlekraft som en fullmakt til å fortsette med kriminalitet.

Politikvinnen Tania Kambouri, som har skrevet en ny bok som handler om situasjonen med kriminelle innvandrere sier at «de har ingen respekt for oss.» Hun forteller om hvordan patruljerende offiserer blir verbalt angrepet av unge muslimer, og at det synes på kroppsspråket hvilke meninger de har om politiet. Videre sier hun at det ikke kan fortsette på denne måten, og at det som skjer i domstolene «er en vits».

I en undersøkelse fra analysebyrået YouGov mener 68 prosent av tyskerne at sikkerheten i landet har forverret seg de siste årene.

Frankrike

I over en uke har politiet i Frankrike tatt til gatene for å protestere mot stadig dårligere arbeidsvilkår, og da spesielt i forbindelse med politiarbeid i såkalte no go-soner. Allerede den 17. oktober demonstrerte hundrevis av polititjenestemenn i Paris mot det de mener er en forverring av deres arbeidsmiljø. Det er fremfor alt i de mange innvandrertette områdene hvor politiet i Paris opplever sterke barrierer som hindrer dem fra å kunne utføre sitt arbeid.

Vendepunktet for mange i politiet sies å ha vært da fire politimenn ble angrepet med en brannbombe i en forstad til Paris tidligere denne måneden. Politiet skal ha brukt sine politibiler under demonstrasjonen, noe som fikk innenriksminister Bernard Cazeneuve til å kalle demonstrasjonen ulovlig. I etterkant av dette har protestene spredt seg til blant annet Marseille, Nice og Toulouse.

lovløs

Etter en hel uke med protester skal innenriksminister Cazeneuve ha tatt initiativ til et møte med president François Hollande og politiets fagforeningsledere hvor de ble enige om at politiet skulle få 250 millioner euro ekstra til blant annet bedre utstyr. Dette ser dog ikke ut til å ha hatt en beroligende effekt og protestene skal ha fortsatt, noe som er godt illustrert i budskapet fra en Twitter-konto med navn Sébastien Jallamion som skrev for et par dager siden: «Medborgere: Det nasjonale politiet, har siden i går, gått inn i #resistance (motstand). Ikke hør kontrollertmedia. #AngeredPolice»

På fredag ble fem politimenn i Marseille utarbeidet for «disiplinære tiltak» på grunn av ulydighet. Hele to hundre politimenn dukket opp for å vise sin støtte til de fem. En undersøkelse som fransk Le Figaro gjorde på onsdag, viser at 90 prosent av franskmenn står bak polititjenestemennenes protester.

Norge

Også i Norge merker vi en markant økning av kriminalitet og vold mot politiet som følge av masseinnvandringen. I forbindelse med en konsert på lørdag og søndag på Rockefeller skal grupper på 40–50 personer av utenlandsk opprinnelse ha angrepet politiet fordi «en av deres egne» ble pågrepet.

Politiet opplyser at det kunne ha gått virkelig ille og at de ble nødt til å ta i bruk anti-opprør taktikker for å få kontroll på menneskemassene. Natt til lørdag skal det ha vært 12-15 patruljer til stede på Rockefeller, og selv om norsk politi har lagt bort køller og skjold, var aggressiviteten så høy at politiet måtte trekke batonger og bruke hunder for å beskytte seg. En av tjenestemennene ble skallet ned.

Natt til søndag skjedde noe av det samme på Rockefeller. Også denne gangen måtte politiet sette inn hunder for å få kontroll. Hendelsene skal ikke ha blitt omtalt i andre medier enn i alternative.

masseinnvandring

En annen sak som har fått begrenset oppmerksomhet i fiendemedia, er at det på Halloween på mandag oppstod en rekke hendelser i Drammen hvor såkalte guttegjenger (kodeord for innvandrergjenger, red. anm) ikke bare kastet egg, men også røykbomber, fyrverkeri og brannbomber i form av regelrette molotov-cocktails.

Da politipatruljer ankom stedet ble de bare et nytt mål for angrepene. Ugjerningene ble utført av det som kalles «guttegjenger» blant annet på området Fjell i Drammen. Området er kjent for sin overvekt av personer med innvandringsbakgrunn.

Molotov-coctail ble blant annet kastet på avfallsdunker som tok fyr. En kioskeier måtte også, for femte år på rad, erfare hærverk mot butikken. Denne gangen i form av fyrverkeri-angrep.

– Noen av disse ungdommene begynte å kaste egg og stein mot politiet. Ungdommene løp i alle retninger, men politiet har fått tak i noen av dem, opplyser operasjonsleder Marianne Mørch.

molotov

Hva som kommer til å skje med disse ungdommene sier ikke saken noe om, men ifølge politiet har foreldrene til ungdommene blitt «orientert».

En fotograf skal ha blitt vitne til en ungdomsgjeng på omlag 20 gutter som kastet en molotov-cocktail utenfor en barnehage. Samtidig skal ble det ha blitt fyrt opp store mengder ukontrollert fyrverkeri i området. På dette tidspunktet var politiet opptatt med tilsvarende forhold andre steder.

Trenden med koordinerte angrep på politi som vi kjenner igjen fra vårt naboland Sverige ser nå ut til å ha kommet til Norge.

Kilder:
Förskola töms av säkerhetsskäl
Angela Merkel – Migrant crisis worsens as Germany descends into lawlessness
At boiling point
Rockefellerkonsert endte i MIK
Molotov-coctails i Drammen