Hjem Nyheter Europa Luhansk og Donetsk har stemt «ja» til sammenslåing med Russland

Luhansk og Donetsk har stemt «ja» til sammenslåing med Russland

1

UKRAINA Folkerepublikkene i Donbass har stemt «ja» til sammenslåing med Russland.

Donbassregionen i Ukraina. Foto: Goran_tek-en (CC BY-SA 4.0).

Folkerepublikkene Luhansk og Donetsk har nå hatt folkeavstemning om å sammenslå utbryterrepublikkene med Russland.

Da folkeavstemningen ble annonsert gikk NATO og vestlige land ut og fordømte den; USA erklærte at landet aldri vi anerkjenne et «ja».

– Vi kommer aldri til å anerkjenne dette territorium som noe annet enn en del av Ukraina.

Russisk media har i dag rapportert at 87 til 92% har stemt «ja» til sammenslåingen, og det forventes nå at Russlands president Vladimir Putin vil annonsere folkerepublikkenes sammenslåing med Russland på fredag, når han skal tale til parlamentet, skriver The Guardian.

Kiev truer med fengsel

I hovedstrømsmedia kan man lese hvordan velgere skal ha blitt skremt til å stemme for sammenslåingen, da myndighetspersoner gikk dør-til-dør med bevæpnede russiske soldater og hentet stemmer. Ifølge Russisk media foregikk stemningen på denne måten av sikkerhetshensyn.

Lokalbefolkningen skal også ha blitt indusert til å stemme på vegne av evakuerte innbyggere, hevder den tidligere ordføreren av Melitopol, nå i eksil, Ivan Fedorov, ifølge The Guardian.

Kiev har på sin side gått ut og truet befolkningen som hjelper med å organisere folkeavstemningen med fengsel i opptil fem år.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Disse områdene i øst er overveiende befolket av etniske russere, så et høyt «ja-flertall» er neppe overraskende. Det samme skjedde på Krim i 2014. Man kan selvsagt si at et slikt referendum er «ufritt» eller «tvunget», men slik er nå en gang situasjonen – «facts on the ground», som Israel alltid påberoper seg når de igangsetter jødisk husbygging på okkupert palestinsk område. Å la seg forvirre og dupere av fraser om territoriell integritet – som om det var en hellig tilstand – er bare dumt og idealistisk. Landområder og befolkning har alltid skiftet «eierskap», og slik er det også i… Les mer »