Hjem Nyheter Lukasjenko troller EU i en ny video

Lukasjenko troller EU i en ny video

HUMOR Hviterusslands president, Aleksandr Lukasjenko, dukker opp i en video som sirkulerer på sosiale medier der han hugger ved slik at «EU ikke skal fryse i vinter». Under den alvorlige energikrisen bør ikke EU være kresen på hvor veden kommer fra, fleiper Lukasjenko.

I et videoklipp som sirkulerer på sosiale medier blir den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko sett hugge ved sammen med en kamerat. I klippet, som er oversatt av RT, fleiper Lukasjenko med at veden er for EU, slik at de ikke «fryser i vinter».

– La oss sørge for at Europa ikke fryser. La oss hjelpe brødrene våre, kanskje de kan hjelpe oss en dag også, sa presidenten i videoen, som ble lagt ut på en Telegram-kanal knyttet til presidentens pressetjeneste.

Lukasjenko sier også noe om at EU ikke bør være så kresen på hvor veden kommer fra og at «hovedfokus for dem bør være å bli varme på en eller annen måte».

– Vi må sørge for at bønder og arbeidere får veden, men ikke rike mennesker, sier Lukasjenko i videoen.

Polens president Andrzej Duda og statsminister Mateusz Morawiecki, som begge er frittalende kritikere av Hviterussland og Lukasjenkos regjering, er også nevnt i klippet hvorpå Lukasjenko sier det er viktig at de ikke fryser.

– De er våre naboer. Kanskje de kan komme på bedre tanker, sier presidenten mens han hugger ved.

Lukasjenko er heller ikke populær i Vesten og blir ofte beskrevet som dukken til Russlands president Vladimir Putin og anklaget for å være en diktator. Den hviterussiske presidenten, som er kjent for sin humor, har imidlertid avvist dette og sagt at han «heller er en diktator enn homofil».