Hjem Nyheter Lukasjenko: Utenlandske interesser bak protestene i Hviterussland

Lukasjenko: Utenlandske interesser bak protestene i Hviterussland

2

HVITERUSSLAND President Aleksandr Lukasjenko avviser anklagene om valgfusk i Hviterussland. I stedet mener han at utenlandske interesser ligger bak protestene i landet.

Aleksandr Lukasjenko.

Etter at Aleksandr Lukasjenko nylig seiret i Hviterusslands presidentvalg ble hele prosessen fordømt av en enstemmig liberaldemokratisk verden. Men nå rapporterer RT at presidenten avviser anklagene og peker ut «utenlandske interesser» som oppviglere til protestene som har vært i Hviterussland siden valget.

— Kom ikke og rabl om fredelige aksjoner og demonstrasjoner. Vi ser tydelig hva som hender på dypet. Vi har lest gjennom retningslinjenen for hvordan man gjennomfører fargerevolusjoner, konstaterer president Lukasjenko ifølge RT, og henviser til hvordan utenlandske nasjoner og interesser tidligere har finansiert og iscenesatt revolusjoner i land som Georgia og Ukraina, der man utad har fått det til å fremstå som at det handler om organiske og folkelige protester.

Lukasjenko vant ifølge offisielle tall valget med drøyt 80 prosent av stemmene. Hans hovedmotstander, den EU-vennlige liberaleren Sviatlana Tichanouskaja, som gikk til valg på at landet skulle nærme seg Vesten politisk og økonomisk samt minske eller avslutte sine ulike samarbeid med Russland, fikk knapt 10 prosent av stemmene. Det hindret henne dog ikke fra å utrope seg til vinner og hevde at valget er blitt manipulert.

Disse hendelsene har nå blitt startskuddet for omfattende protester i det østeuropeiske landet, og Lukasjenko mener at den påståtte fargerevolusjonen ikke bare truer Hviterusslands fremtid, men også Russland om den ikke stanses i tide.

Ifølge RT er den russiske og den hviterussiske presidenten overens om at det er av ytterste viktighet at destruktive krefter ikke får utnytte den pågående situasjonen for å skade landenes relasjoner. Russland skal også ha utlovet hjelp for å håndtere tilstanden i sitt naboland.

Les også:
Massive protester etter valget i Hviterussland

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Geir O
Geir O
1 år siden

Globalistene forsøker å plassere sine brikker ja.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Hehe hvor lenge har den mannen sittet med makten?