Hjem Nyheter Norden Lyndemonstrasjon i Stockholm sentrum: «Nei til NATO»

Lyndemonstrasjon i Stockholm sentrum: «Nei til NATO»

MOTSTANDSBEVEGELSEN Aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen gjennomførte lørdag kveld en demonstrasjon mot et svensk-fiendtlig NATO-medlemskap og den svenske regjeringens konsesjoner til Tyrkia.

Tyrkias flagg brennes utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm. Foto: Nordfront.

Lørdag kveld gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en uannonsert lyndemonstrasjon i Stockholm sentrum. Demonstrasjonen ble holdt i protest mot det pågående forsøket på å få Sverige inn som medlem i krigsalliansen NATO, samt konsesjonene den svenske regjeringen har gitt, og holder på å gi, til Tyrkia som en del av den prosessen.

Fra samlingsplassen på Karlaplan gikk demonstrasjonstoget ned langs Karlavägen og passerte blant annet kontoret til Sveriges Radio og SVT. Fremme ved den tyrkiske ambassaden opprettet politiet et 50 meter stort PL24-område som ble avsperret og hvor det var forbudt å befinne seg.

I nærheten av den tyrkiske ambassaden holdt en aktivist fra Näste 1 en tale med fokus på ytringsfrihet og at Tyrkia ikke skal få bestemme hva som får gjøres i Sverige. Dette med tanke på at det tidligere i uken har kommet tydelige signaler om at Säpo – sannsynligvis etter råd fra regjeringen – har fått politiet til å slutte å gi tillatelse til koranbrenning.

Den nordiske motstandsbevegelsen valgte dog å ikke brenne muslimenes hellige skrift, men i stedet ble Tyrkias flagg brent utenfor ambassaden i protest mot at tyrkere brant det svenske flagget og at Tyrkia legger seg i svensk politikk. Brenningen av flagget ble ikke svart med noen innvendinger fra politiets side. Ifølge aktivister som Nordfront har snakket med opptrådte politiet uvanlig korrekt i løpet av kveldens demonstrasjon.

Foto: Nordfront.

Etter flaggbrenningen gikk demonstrantene med fakler i hånd videre til Sergels torg. På veien dit passerte de den sionistiske entitetens ambassade og passet på å rope «Israel – terrorstat».

På Sergels torg ble det holdt to taler, blant annet et av Den nordiske motstandsbevegelsen leder Simon Lindberg. Spredt ut over det store torget tok et relativt stort publikum del av de to talene.

Deretter gikk toget videre langs Drottninggatan og gikk veien gjennom Sveriges riksdag hvor de blant annet ropte «Nei til NATO – død over globalismen!».

Avslutningsvis stoppet de på Mynttorget hvor enda en tale ble holdt, og som avslutning ble et EU-flagg og krigsalliansen NATOs blåhvite flagg brent.

Foto: Nordfront.