Hjem Nyheter Norge Lysglimt i retten for ytringer

Lysglimt i retten for ytringer

RETTSSAK Libertarianeren Lysglimt forklarte seg i retten i går angående ytringer han står tiltalt for.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen. Foto: Alliansen, CC0, via Wikimedia Commons.

Hans-Jørgen Lysglimt Johansen holdt i går et 90 minutter langt innlegg i retten, som svar på tiltalen om hatefulle ytringer mot jøden Ervin Kohn, tidligere nestleder for Antirasistisk Senter og forstander i Det Mosaiske Trossamfund. I tillegg står han tiltalt for å ha svindlet både NAV og DNB.

Lysglimt ville ikke svare på hvordan han forholder seg til skyldspørsmålet, idet han mener at tiltalen er umulig å forstå. Blant annet mente han det var uklart hvilke meldinger som inngikk i tiltalen, som henviste til en «sammenheng» beskrevet i et 60 sider langt vedlegg, hvilket han ikke hadde fått lov til å diskutere med noen i forkant. Han mente seg overkjørt av juristene, og henvendte seg flere ganger til meddommerne og erklærte at de var hans eneste håp. Han avviser på generelt grunnlag at hans uttalelser er motivert av rasehat, og henviser til at han har skrevet liknende innlegg om tidligere leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, som er norsk. Lysglimt poengterte også at alle ytringene allerede er blitt etterforsket av politiet og henlagt to ganger med henleggelseskoden «intet straffbart forhold», og hevdet at tiltalen var basert på en drittpakke servert av hans erkefiender Rune Berglund Steen og Ervin Kohn, hvor meldinger skal ha blitt sakset ut av sin opprinnelige kontekst.

I innlegget hevdet han også å ha reddet mange menneskeliv ved å advare mot koronavaksinen, før han reiste tvil om hvorvidt Ervin Kohn er siviløkonom. Til slutt konstaterte han at Ervin Kohn var en barneskjender, og etterspurte svar på hvorvidt aktor og fagdommer var frimurere, som han betegnet som en jødedom for nordmenn.