Hjem Nyheter Norge Må bo med afrikanske muslimer – sultestreiker i protest

Må bo med afrikanske muslimer – sultestreiker i protest

DRAMMEN: En ikke-religiøs politisk flyktning fra Irak frykter for sin egen sikkerhet i bofellesskapet han er plassert i, sammen med flere afrikanere. Som protest mot dette har han sultestreiket og overnattet utenfor NAV i hittil tre dager i strekk.

Seyyed Hossein Binandah (33) har fått nok av bofellesskapet hvor han blir trakassert og påtvunget Islam av sine afrikanske medboere. Bilde fra Drammens Tidende.
Seyyed Hossein Binandah (33) har fått nok av bofellesskapet hvor han blir trakassert og påtvunget Islam av sine afrikanske medboere. Bilde fra Drammens Tidende.

Seyyed Hossein Binandah er en ateist og politisk flyktning fra Iran. Han har overnattet utenfor NAV i Drammen siden søndag kveld. Her har han tilbrakt hele døgnet tre dager i strekk, og kun levd på vann. Sultestreiken er en protest mot boligløsningen han har fått tildelt av introduksjonssenteret i Drammen.

Det er snakk om et kommunalt bofelleskap, hvor han bor sammen med flere afrikanske muslimer. Seyyed forteller at han her blir trakassert for sine ideologiske prinsipper og påtvunget Islam. Det har nå gått så langt at han frykter for sin egen sikkerhet, og føler seg ikke trygg i bofellesskapet.

Til tross for av at han gjentatte ganger har informert kommunen om saken og har legeerklæringer og attester fra psykolog på at situasjonen er belastende for ham, så får han ikke et nytt sted å bo. Tilværelsen til Seyyed ble sist rapportert onsdag ettermiddag, og ingenting hadde til da ordnet seg for ham.

Kilde:
Sultestreiker utenfor NAV