Hjem Nyheter Europa Macron får kritikk av pressefrihetsforkjempere

Macron får kritikk av pressefrihetsforkjempere

1

FRANKRIKE Etter å ha forsøkt å etterforske en nyhetsnettsides kilder får den franske presidenten og tidligere Rothschild-bankieren Emmanuel Macron kritikk.

Det hele begynte med en rassia mot den uavhengige nyhetsnettsiden Mediaparts hovedkontor. Rassiaen skjedde fordi nettsiden hadde publisert potensielt kompromitterende materiale om Emmanuel Macron og der-i-gjennom krenket privatlivet til en av presidentens tidligere medarbeidere.

Rassiaen, som skjedde i samarbeid med representanter for påtalemyndigheten i Paris, gikk ikke Mediapart med på. De henviste til det faktum at ingen husransakingsordre var å finne og mener også at rassiaen skjedde av politiske årsaker for å avsløre deres kilder.

– Denne rassiaen er direkte ulovlig og voldsom. Det er maktmissbruk som bryter mot pressefriheten, sier Edwy Plenel på Mediapart.

Forrige uke publiserte Mediapart en flere måneder lang granskning av Benalla-affæren, som var veldig besværlig for Macron. Affæren kommer av at Alexandre Benalla, en av presidentens livvakter og fortrolige, ble fanget på film da han i mai 2017 mishandlet to demonstranter. Først da kontroversen ble vidkjent sparket Macron ham.

Ettersom presidentens forklaringer varierte fra gang til gang ble det innledet en parlamentarisk granskning om saken hadde blitt mørkelagt. Denne affæren skadet Macrons popularitet, men hans regjering overlevde likevel to mistillitavstemninger i juli forrige år.

Det som Mediapart også publiserte var ytterligere bevis for at Macron hadde forsøkt å mørklegge affæren, nemlig tidligere ukjente lydinnspillinger av en samtale mellom Benalla og Vincent Close, en tidligere sikkerhetssjef for Macrons parti. I samtalen sier Close følgende:

– Så «sjefen» beskytter oss?

Deretter sier Benalla:

– Han gjør mer enn beskytte oss. Han er som en galning […] Og han sa til meg: «Du kommer til å spise dem levende. Du er sterkere enn dem».

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Reodor Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Reodor
Reodor

You can cuck all the normies some of the time, and some of the normies all the time, but you cannot cuck all the normies all the time.