Hjem Nyheter Europa Macron: «Jeg skal gjøre livet vanskelig for uvaksinerte»

Macron: «Jeg skal gjøre livet vanskelig for uvaksinerte»

4

FRANKRIKE Frankrikes president Emmanuel Macron fortsetter å innskrenke fri- og rettigheter for franskmenn som ikke har vaksinert seg mot covid-19. «Jeg skal gjøre livet vanskelig for dem», sier den tidligere Rothschild-bankieren i et intervju.

Frankrikes president Emmanuel Macron.
Foto: Pablo Tupin-Noriega (CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons).

På tirsdag deklarerte Frankrikes kontroversielle president Emmanuel Macron at han har til hensikt å utestenge alle franskmenn som enda ikke har tatt vaksinen fra det franske samfunnet i enda større grad enn per i dag.

– Angående de uvaksinerte så vil jeg virkelig gjøre det vanskelig for dem. Vi vil fortsette å gjøre det til slutten, det er vår strategi, sier han i et intervju med Le Parisien.

Macron tillegger at dette innebærer at han vil begrense uvaksinerte innbyggeres tilgang til sosialt liv og aktiviteter «så mye som mulig».

Akkurat nå forsøker den franske regjeringen å presse gjennom en ny lov som vil gjøre det obligatorisk å vaksinere seg om man vil delta på kulturelle aktiviteter, bruke kollektivtrafikk eller besøke kafeer, med start 15. januar.

Personer som har testet negativt for covid-19 eller nylig har blitt frisk fra sykdommen vil også ekskluderes om de ikke har tatt vaksinen.

Macrons regjering opplevde dog et kraftig tilbakeslag da den franske opposisjonen gikk sammen og blokkerte lovforslaget på mandag.

– Jeg vil ikke fengsle dem (uvaksinerte) og jeg vil ikke tvangsvaksinere dem. Vi må si til dem: fra den 15. januar kan du ikke lenger gå på restaurant. Du kan ikke lenger ta en kaffe, du kan ikke lenger gå på teater og du kan ikke lenger gå på kino, har presidenten tidligere sagt.

Macrons motstandere mener at presidenten går alt for langt og at denne typen retorikk han bruker er uakseptabel.

– Emmanuel Macron sier at han har lært seg å elske franskmennene, men det virker som at han mest avskyr dem. Vi kan oppfordre til vaksinasjon uten å fornærme mennesker eller tvinge dem til radikalisering, kommenterte republikaneren Bruno Retailleau.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
8 måneder siden

Elitene forakter og vemmes over plebsen, som ikke oppfører seg slik den skal, dvs adlyder ordrene ovenfra. Da skal de ostrakiseres og brennemerkes, slik at alle skal se hvem som ikke bøyer nakken. Macron er på sin side en lydig tjener og spyttslikker for (((the men behind the curtains))), som ventelig er.

mia
mia
8 måneder siden

Rothchild? Aha 2+2 er fremdeles 4. Franskmenn som lever sine liv stort sett på restaurant? Det skal nok bli bråk, ja.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Håper franskmennene, som i motsetning til mange andre har vist at de er handlekraftige, en dag tar knekken på denne Macron og hele det jødiske maskineriet i Frankrike.

Tom Hauge
Tom Hauge
8 måneder siden

Uansett hvordan man ser på covid og vaksine saken så er dette åpenbart scapegoating. Majoriteten er allerede vaksinert, allikevel florerer visstnok smitten. Når bare 20 % av Frankrikes befolkning ikke er vaksinert så sier det seg selv at det ikke kan være de uvaksinerte som er årsaken bak majoriteten av smitten. Men de må jo skylde på noen, de trenger en syndebukk for å forklare hvorfor viruset ikke har forsvunnet og samfunnet dermed fremdeles er under lockdown, og da går de for dem som ikke bøyde seg for systemet. Sjansen for at dette viruset vil forsvinne er like stor som… Les mer »