Hjem Nyheter Europa Macron: «Jeg skal gjøre livet vanskelig for uvaksinerte»

Macron: «Jeg skal gjøre livet vanskelig for uvaksinerte»

FRANKRIKE Frankrikes president Emmanuel Macron fortsetter å innskrenke fri- og rettigheter for franskmenn som ikke har vaksinert seg mot covid-19. «Jeg skal gjøre livet vanskelig for dem», sier den tidligere Rothschild-bankieren i et intervju.

Frankrikes president Emmanuel Macron.
Foto: Pablo Tupin-Noriega (CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons).

På tirsdag deklarerte Frankrikes kontroversielle president Emmanuel Macron at han har til hensikt å utestenge alle franskmenn som enda ikke har tatt vaksinen fra det franske samfunnet i enda større grad enn per i dag.

– Angående de uvaksinerte så vil jeg virkelig gjøre det vanskelig for dem. Vi vil fortsette å gjøre det til slutten, det er vår strategi, sier han i et intervju med Le Parisien.

Macron tillegger at dette innebærer at han vil begrense uvaksinerte innbyggeres tilgang til sosialt liv og aktiviteter «så mye som mulig».

Akkurat nå forsøker den franske regjeringen å presse gjennom en ny lov som vil gjøre det obligatorisk å vaksinere seg om man vil delta på kulturelle aktiviteter, bruke kollektivtrafikk eller besøke kafeer, med start 15. januar.

Personer som har testet negativt for covid-19 eller nylig har blitt frisk fra sykdommen vil også ekskluderes om de ikke har tatt vaksinen.

Macrons regjering opplevde dog et kraftig tilbakeslag da den franske opposisjonen gikk sammen og blokkerte lovforslaget på mandag.

– Jeg vil ikke fengsle dem (uvaksinerte) og jeg vil ikke tvangsvaksinere dem. Vi må si til dem: fra den 15. januar kan du ikke lenger gå på restaurant. Du kan ikke lenger ta en kaffe, du kan ikke lenger gå på teater og du kan ikke lenger gå på kino, har presidenten tidligere sagt.

Macrons motstandere mener at presidenten går alt for langt og at denne typen retorikk han bruker er uakseptabel.

– Emmanuel Macron sier at han har lært seg å elske franskmennene, men det virker som at han mest avskyr dem. Vi kan oppfordre til vaksinasjon uten å fornærme mennesker eller tvinge dem til radikalisering, kommenterte republikaneren Bruno Retailleau.