Hjem Nyheter Europa Macron vil endre spillereglene – ønsker å kneble politisk opposisjon via ny...

Macron vil endre spillereglene – ønsker å kneble politisk opposisjon via ny lov

4

FRANKRIKE Den svært så upopulære presidenten i Frankrike ønsker å endre spillereglene for landets politiske opposisjon, ved å slå hardt ned på demonstrasjonsretten til folket med en ny lov.

Globalisten Emmanuel Macron ønsker å endre spillereglene for landets politiske opposisjon ved å innføre en ny lov som blant annet gir politiet rett til å forby personer å demonstrere i fremtiden. Seks måneders fengsel og 70 000 kroner i bøter er hva man kan risikere etter at den nye loven trer i kraft, om man ikke retter seg etter politiets pålegg om å ikke demonstrere.

Lovforslaget ble tirsdag vedtatt i den franske nasjonalforsamlingen med 387 mot 87 stemmer, og skal nå behandles i det franske senatet og godkjennes i forfatningsrådet før det blir gyldig. Lovforslaget kommer som et tilsvar på «de gule vestenes» markeringer og demonstrasjoner mot den upopulære presidenten.

Ikke uventet skaper det nye lovforslaget vrede blant et allerede opprørt folk, som peker til det faktum at Macrons nye spilleregler strider mot landets grunnlovsfestede rett til å demonstrere. Det skal nå også innad i Macrons eget parti ha oppstått splittelse og uenighet grunnet lovforslaget, der 50 representanter avsto fra å stemme da lovforslaget ble behandlet.

– Å forby folk å demonstrere uten rettslig prøving kan bli missbrukt i fremtiden av et regime med dårlige intensjoner, eksempelvis fra det ekstreme høyre, uttalte partikollega Matthieu Orphelin.

Macrons lov åpner også opp for at politiet får utvidet fullmakt til å ransake demonstranter, samt gi en strafferamme på opptil ett års fengsel og bøter på opptil 140 000 kroner for den som maskerer seg. Hvorvidt dette også gjelder hijab nevnes ikke.

Les også:
Elleve generaler advarte Macron: «Du blir skyldig i landsforræderi»
EU skryter av sensur på sosiale medier
Emmanuel Macron poserte på gangsterbilde
FILM: Fransk politi brekker nesen til Gule vester-demonstrant
Gule vester-demonstrant skutt i øyet av politiet
Frankrikes regjering forbyr russiske medier
Intervju med det franske nasjonalistpartiet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

I Frankrike råder pengemakta og ikke folkemakta.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Hvor mange her tror at den nye loven vil også gjelde utlendinger som demonstrerer å brenner biler?…..tvilsomt!

Martin
Martin
3 år siden

Macron graver sin egen grav. Dette er ett av flere desperate forsøk på å kneble motstanden som han har imot seg, men folket vil forhåpentligvis bare ta motstanden til et nytt nivå.
«macron er jødebankirenes hore!»

trackback
2 år siden

[…] også: NTV: Intervju med Alain Soral Macron vil endre spillereglene – ønsker å kneble politisk opposisjon via ny lov Macron vil kriminalisere antisionisme og kritikk av Israel Elleve generaler advarte Macron: «Du […]