Hjem Nyheter Europa Macron vil kriminalisere antisionisme og kritikk av Israel

Macron vil kriminalisere antisionisme og kritikk av Israel

8

FRANKRIKE Frankrikes president Emmanuel Macron vil at antisionisme skal likestilles med antisemittisme, og dermed gjøre kritikk av Israel ulovlig i landet.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron.

På onsdag talte Frankrikes president Emmanuel Macron for The Representative Council of French Jewish Institutions (Crif) og annonserte at Frankrike skal «definere antisionisme som en moderne form av antisemittisme».

Etter den siste tidens hendelser i landet, med antijødiske slagord og kludder i sammenheng med De gule vestenes demonstrasjoner og med vandaliseringen av en jødisk kirkegård i Strasbourg, søker den franske regjeringen nye veier for å stoppe fiendtlighetene mot landets jødiske befolkning, den største i Europa.

Så sent som på mandag sa den franske presidenten at han ikke ville kriminalisere kritikk av staten Israel, etter at flere jurister i landet hadde foreslått at uttrykk for antisionisme skulle gjøres straffbart. Åpenbart har noe eller noen fått presidenten på andre tanker.

Macron mener nå at en kriminalisering av antisionisme harmoniserer veldig bra med definisjonen av antisemittisme som The International Holocaust Remembrance Alliance’s (IHRA) har bestemt:

Antisemittisme er en bestemt oppfatning om jøder, som kan uttrykkes som hat mot jøder … og som kan inneholde kritikk av staten Israel, hvis man betrakter den som et jødisk kollektiv.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var rask til å ønske den nye foreslåtte definisjonen velkommen, hvilket ytterligere satt fyr på den allerede opphetede debatten om det ikke går å kritisere Israel og uttrykke antisionisme uten å automatisk være antisemitt.

Et parlamentsmedlem og partikamerat til Macron, Sylvain Maillard, gikk ut og dempet forslaget med ordene: «Å fornekte staten Israels rett til å eksistere må bli en straffbar handling. Men man må selvfølgelig ha rett til å si at man ikke liker den israelske regjeringens politikk».

Politiske kommentatorer er dog ganske enige om at en kriminalisering av antisionisme ikke kommer til å løse eller engang forandre situasjonen i Frankrike. Spørsmålet er om regjeringen våger grave dypere etter de underliggende årsakene til problemene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arno
Arno
4 år siden

Det er lang tradisjon for innføring av slike lover: Den første loven(!) (de jødiske) bolsjevikene innførte, var nulltoleraanse for «antisemittsime»: Dvs. de innførte dødsstraff for «antisemittsime».

Reodor
Reodor
4 år siden

Er det ikke også forbudt å «fornekte» de retarde gasskammerløgnene i Frankrike?

Knus Sionismen!
Knus Sionismen!
4 år siden

Det kom ikke som en bombe. Macron, med andre jødelakeier, er jo i deres tjeneste.

Roar
Roar
4 år siden

Hvor kom Macron fra? Ingen hadde vel hørt om han før? Han ble bare håndplukket og satt inn av globalistene, for å forhindre at Le Pen skulle vinne. Han er en puppet som dirigeres av jødene.

Når folk er så dumme at de stemmer på sionister, så vil jødene tilegne seg ytterligere makt, …og DET er ingen tjent med annet enn jødene selv. Kapitalisme vil vokse frem og sensur etterfulgt, med mer.

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
4 år siden
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Antisemittisme er en sykdom iflg jødene. Det er bare det at opphavet til sykdommen er jødene selv, dvs deres adferd. Fjern jødene fra et land og du fjerner antisemittismen. Akkurat som med muslimer og afrikanere i feks Norge – send dem tilbake og du fjerner «islamofobi» og «negrofobi». Separasjon er svaret istf politikernes forsøk på å kriminalisere tanker og meninger.

Steinar
Steinar
4 år siden

Det bekrefter bare hvem som har makt.

trackback
2 år siden

[…] med Alain Soral Macron vil endre spillereglene – ønsker å kneble politisk opposisjon via ny lov Macron vil kriminalisere antisionisme og kritikk av Israel Elleve generaler advarte Macron: «Du blir skyldig i […]