Hjem Nyheter Norden Majoriteten av gravide svensker unngår vaksiner

Majoriteten av gravide svensker unngår vaksiner

2

SVERIGE En klar majoritet av gravide svensker unngår å ta koronavaksiner, konstaterer den svenske Folkhälsomyndigheten.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Den svenske Folkhälsomyndigheten bekymrer seg over at gravide svensker i stor grad unngår koronavaksiner. Sammen med legemiddelverket skal de nå få jordmødre til å presse gravide til å vaksinere seg.

Ifølge Karin Pettersson, overlege og seksjonssjef ved barselavdelingen på Karolinska Universitetssjukhuset er det en viss uro blant kvinnene. Når de spør sin jordmor om råd anbefales de ofte å i det minste vente med injeksjonen, noe som opprører Pettersson.

– Kvinnene har for eksempel spurt sin jordmor hva hun selv ville ha gjort om hun var med barn, og da har jordmoren svart at hun ville ha ventet. Det er ikke ok at helsepersonell lar sine private meninger påvirke kvinner på denne måten, sier hun til Dagens Nyheter.

Blant kvinner som har født barn mellom mai og 13. oktober i år hadde 47 prosent fått én vaksinedose og 43 prosent hadde tatt to doser, ifølge Folkhälsomyndighetens statistikk.

Det konstateres videre at gravide vaksinerer seg i mindre grad enn andre kvinner i samme aldersgruppe.

Västerbotten var regionen hvor andelen gravide kvinner hadde vaksinert seg mest; oppimot 62 prosent. Blekinges gravide var mest skeptiske; der hadde bare 32 prosent tatt en sprøyte.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Mia
Mia
10 måneder siden

Vi lever i en makaber verden. Viruset er en annerledes infuensa virus. Virus vaksinen er fordi Gates og hans skumle kumpaner ønsker utslette menneskeheten, Han finnes på film der han er klar på at vi er altfor mange mennesker på kloden nå. Vaksinepass er det reneste bullshit, En autoritet på området finnes også på film han sier: It has all been a pack of lies!

Tom Hauge
Tom Hauge
10 måneder siden

Gravide kvinner og nybakte mödre er også dem som er sterkest i kontakt med deres urinstinkt. Alle sanser hos dem blir skjerpet på en måte som er nesten uhyggelig 😀 Så at disse velger å ikke ta denne «vaksinen» sier veldig mye.