Hjem Nyheter Europa Majoriteten av skolebarn i Hamburg har nå innvandrerbakgrunn

Majoriteten av skolebarn i Hamburg har nå innvandrerbakgrunn

2

TYSKLAND Befolkningsutskiftningen i Tyskland når en ny milepæl da tyske barn i økende grad blir minoriteter i sine egne skoler.

Illustrasjonsbilde. Foto: Murray Foubister (CC BY-SA 2.0) via Wikimedia Commons.

En dramatisk demografisk transformasjon har funnet sted blant skolebarn i Tyskland, ifølge Remix News. I Tysklands nest største by, Hamburg, er etnisk tyske skolebarn allerede en minoritet.

Av de 257 000 barna som var i grunnskolesystemet i Hamburg i skoleåret 2020/2021 så hadde 51,4% innvandrerbakgrunn. Selv om Hamburg utgjør spydspissen for befolkningsutskiftningen i Tyskland så har den samme transformasjonen funnet sted over hele landet. Den eneste forskjellen er tempoet.

Rasefremmed masseinnvandring har en lengre historie i Tyskland enn i Norge. Fenomenet «Wirtschaftswunder» (økonomisk mirakel) som Tyskland opplevde i etterkrigstiden ble brukt som et påskudd for å bringe inn bringe inn rasefremmede på grunn av arbeidermangel. Allerede i 1961 signerte den Vest-Tyske regjeringen en arbeideravtale med Tyrkia. Mens tyrkiske arbeidere opprinnelig var ment å oppholde seg i bare to år før de returnerte til hjemlandet spilte kapitalistiske krefter en nøkkelrolle i å utvide denne klausulen.

I 2019 nærmet antallet tyrkere i Tyskland seg tre millioner. I 2020 hadde mer enn en million flyktninger bosatt seg i landet, fem år etter flyktningkrisens begynnelse. Bare de siste par ukene har over 5 000 afghanske flyktninger blitt en del av Tysklands allerede betydelige afghanske minoritet i etterkant av at Taliban gjenerobret landet.

Les også:
Tyskere nå en minoritet i Frankfurt
Nobeltopp: – Nordmenn vil bli en minoritet i sitt eget land

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Hva er et land, en nasjon, en stat? Et territorium, først og fremst, med en befolkning som hører til der, og et styringsapparat, lokalt og sentralt. Av disse er selvsagt det første viktigst, men populasjonen er kanskje vel så viktig i det lange løp. En befolkning kan flytte på seg og skaffe seg nytt territorium, men skifter en ut populasjonen, raskt eller langsomt, blir landet/området aldri det samme. Tyskland uten (etniske)tyskere er ikke lenger Tyskland, kort og godt.

Jerven
Jerven
1 år siden

Ikke overraskende… tragisk.. vi trenger virkelig en ny hitler