Hjem Nyheter Europa Majoriteten av skolebarn i Hamburg har nå innvandrerbakgrunn

Majoriteten av skolebarn i Hamburg har nå innvandrerbakgrunn

TYSKLAND Befolkningsutskiftningen i Tyskland når en ny milepæl da tyske barn i økende grad blir minoriteter i sine egne skoler.

Illustrasjonsbilde. Foto: Murray Foubister (CC BY-SA 2.0) via Wikimedia Commons.

En dramatisk demografisk transformasjon har funnet sted blant skolebarn i Tyskland, ifølge Remix News. I Tysklands nest største by, Hamburg, er etnisk tyske skolebarn allerede en minoritet.

Av de 257 000 barna som var i grunnskolesystemet i Hamburg i skoleåret 2020/2021 så hadde 51,4% innvandrerbakgrunn. Selv om Hamburg utgjør spydspissen for befolkningsutskiftningen i Tyskland så har den samme transformasjonen funnet sted over hele landet. Den eneste forskjellen er tempoet.

Rasefremmed masseinnvandring har en lengre historie i Tyskland enn i Norge. Fenomenet «Wirtschaftswunder» (økonomisk mirakel) som Tyskland opplevde i etterkrigstiden ble brukt som et påskudd for å bringe inn bringe inn rasefremmede på grunn av arbeidermangel. Allerede i 1961 signerte den Vest-Tyske regjeringen en arbeideravtale med Tyrkia. Mens tyrkiske arbeidere opprinnelig var ment å oppholde seg i bare to år før de returnerte til hjemlandet spilte kapitalistiske krefter en nøkkelrolle i å utvide denne klausulen.

I 2019 nærmet antallet tyrkere i Tyskland seg tre millioner. I 2020 hadde mer enn en million flyktninger bosatt seg i landet, fem år etter flyktningkrisens begynnelse. Bare de siste par ukene har over 5 000 afghanske flyktninger blitt en del av Tysklands allerede betydelige afghanske minoritet i etterkant av at Taliban gjenerobret landet.

Les også:
Tyskere nå en minoritet i Frankfurt
Nobeltopp: – Nordmenn vil bli en minoritet i sitt eget land