Hjem Nyheter Majoriteten som dør av covid-19 er nå vaksinert

Majoriteten som dør av covid-19 er nå vaksinert

USA For første gang siden koronahysteriet begynte er over halvparten av amerikanerne som dør av covid-19 vaksinert. Myndighetene anbefaler likevel nye oppfriskningsdoser og hevder at den største risikofaktoren for å dø av viruset er å være uvaksinert.

Pfizers vaksine. Foto: Arne Müseler, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Nordfront rapporterer at det i USA er observert en trend der andelen vaksinerte som dør av covid-19 har konstant steget i noen måneder. Washington Post skrev i april i år at de vaksinerte utgjorde 42 prosent av de som har dødd av viruset. Den 23. november publiserte samme avisen en artikkel med overskriften «Covid is no longer mainly a pandemic of the unvaccinated. Here’s why». I artikkelen konstateres det at andelen døde som er vaksinert nå har steget til 58 prosent.

Flere oppfriskningsdoser er løsningen på problemet

Ifølge Anthony Fauci, sjef ved National Institute of Allergy and Infectious Diseases, er mer vaksine oppskriften for å få ned antallet døde. Fauci, som skal pensjonere seg i desember, brukte sin siste pressekonferanse for å markedsføre omikron-spesifikke varianter. Fra Det hvite hus’ talerstol kom han med en siste oppfordring til amerikanerne:

– Det siste budskapet jeg gir dere fra dette podiet er å vær så snill, for deres egen sikkerhet, ta deres oppdaterte covid-19-vaksine så snart dere er berettiget til det.