Hjem Nyheter Utenriks Mandagsdemonstrasjonene fortsetter – nesten 20 000 deltakere i Dresden

Mandagsdemonstrasjonene fortsetter – nesten 20 000 deltakere i Dresden

TYSKLAND: Mandag kveld gikk seneste Pegida-demonstrasjon av stabelen i flere tyske byer. I Dresden skal oppimot 20 000 ha deltatt for å vise motstand mot masseinnvandringen til Europa.

pegida-kundgebung-in-43699774-460x269_ny

Nesten 20 000 deltakere møtte opp da gruppen Pegida, Patriotiske européere mot islamiseringen av Vesten, arrangerte mandagsdemonstrasjon i Dresden. Demonstrasjonene, som startet i Dresden og senere har spredt seg til andre byer, har hele tiden økt i oppslutning. På den første demonstrasjonen i oktober ifjor, deltok rundt 200 personer. Den 22. desember, over 17 000, og nå senest nesten 20 000. Blant demonstrantene skal det ha vært plakater med slagord som «Våkne opp», «Pressen lyver» og «Vi er folket», i tillegg til slagord mot masseinnvandring, islamisering, EU og Nato.

Bilde fra en av motdemonstrasjonene.
Bilde fra en av motdemonstrasjonene.

Tysklands statsminister Angela Merkel har tidligere fordømt demonstrasjonene, og brukte også deler av sin nyttårstale til dette. Ifølge Merkel så har demonstrantene «kuppet» både idéen om mandagsdemonstrasjoner, samt slagordet «Vi er folket», fra protestene som ble holdt hver mandag høsten 1989 før Berlinmurens fall.

Merkel oppfordret den øvrige tyske befolkningen til å ikke lytte til hva demonstrantene hadde å si, da ifølge henne så er «hjertene deres for det meste fylt av fordommer, kulde og til og med hat».

Se en mobiliseringsvideo fra Pegida nedenfor:

Kommentar fra Frihetskamp:

Redaksjonen er klar over at Pegidas side på Facebook viser ulike politiske symboler kastet ned i en søplebøtte, der i blant et hakekors. Vi antar dog at dette er gjort primært for å hindre kriminalisering av demonstrasjonene fra det tyske regimet, og dels for å forsterke bildet av grupperingen som partipolitisk uavhengig for å få en bredere folkelig appell. Uavhengig av dette, så er det en positiv trend at titusener av tyskere tar til gatene for å demonstrere mot masseinnvandringen til Tyskland og Europa.

Les også:
Det tyske folket har fått nok av masseinnvandringen
Ukentlige demonstrasjoner mot masseinnvandring

Kilder:
Tusener demonstrerte mot islamisering